Spellenochten C/D junioren

Binnen, 30 seconds, sneeuwballen gooien met Exploding kittens. We hebben het niet over een nieuw atletiekonderdeel, maar over de spellenochtend van de CD junioren. Het was zaterdag 22 januari eens wat anders dan lopen, werpen en springen. 22 atleten van de CD junioren groep hebben zich gezamenlijk goed geamuseerd in en rondom de kantine van AV Weert met kaart-/ bordspellen en sneeuwpop proberen te maken. Tussendoor was er nog een wafel en warme chocomel en op die manier vloog de tijd voorbij. Het was TOP!! 

Heerschap Verbindt actie groot succes

Op dinsdag 10 januari, tijdens een nieuwjaarsreceptie bij de AH Heerschap groep werd gehouden voor alle deelnemers van de Heerschap Verbindt actie, kreeg AV Weert uit de handen van de directeur (Stan Heerschap) een cheque overhandigd met het bedrag van € 694,94. Dit bedrag hebben de leden en sponsoren van AV Weert bijeengebracht tijdens de spectaculaire "Spek de kas" actie, dat een onderdeel is van het drie-jarig sponsor traject. Wederom een mooi bedrag die de vereniging prima kan gebruiken! Het bestuur wil iedereen die heeft bijgedragen aan dit prachtig bedrag, erg bedanken.

Grote donatie dankzij Cycle for Charity

Op 31 december 2022 heeft de organisatie Cycle for Charity aan AV Weert een grote donatie gedaan t.b.v. de framerunners. Na de prijsuitreiking van de 1 en de 3 km van de Gamma Weert Oliebollenloop, heeft het bestuur van Cycle for Charity 2 fietsen en een aanhanger gedoneerd waarmee de leden met hun fiets ook mee kunnen doen aan wedstrijden elders in het land. De aanhangwagen is tevens gedeeltelijk ook gedoneerd door de bouwer VK International./ Langs deze weg wil het bestuur van AV Weert de stichting Cycle for Charity en de directie van VK Interantional heel erg bedanken voor deze gulle gift. Zie hier ook het artikel bij Weert de Gekste

Quinty springt een nieuw clubrecord polshoog

Quinty heeft op 30 december 2022 in Heusden het clubrecord polshoog een stuk scherper gezet. Ze heeft tijdens deze wedstrijd 2.60m gesprongen met, het club record stond op 2.40 buiten, gesprongen door Kitty van Boxmeer. Met deze hoogte staat ze op plek 9 op de ranglijst van deze winter. Haar trainer (Richel) verwacht dat ze ook mee mag doen met het NK voor de B meisje!  Als bestuur feliciteren we Quinty uiteraard met dit behaalde succes!

Gamma Weert Oliebollenloop weer succesvol verlopen

Op 31 december 2022 kon dit jaar weer de traditionele Gamma Weert Oliebollenloop worden gehouden en de organisatie kan weer terugkijken op een succesvol verloop van deze, altijd gezellige, loop. Dit jaar was de eerste editie die onder de naam van onze hoofdsponsor Gamma gehouden werd en hierdoor was de finish weer prachtig aangekleed. Helaas kon alleen vanwege de harde wind de Gamma opblaasboog niet worden geplaatst. De organisatie wil langs deze weg weer alle vrijwilligers erg bedanken voor hun inzet en we zien u allen weer graag sportief terug in 2023! Zie hier voor de foto's Zie hier ook de info via Weert de Gekste

Huldigingen tijdens de ALV

Tijdens de ALV zijn diverse leden even terecht in het zonnetje gezet. Zo hebben Henk en Hennie Wissink een waardering speldje ontvangen van de KWBN door hun jarenlange inzet als trainer, EHBO'er en hulp bij vele evenementen die door de vereniging zijn georganiseerd. Mieke, Sjraar, Marijke Annie, Herman en Frans (deze laatste ontbreekt op de foto) zijn ook in het zonnetje gezet door hun jarenlange inzet als wandelgids. Ook Martine van Loon kreeg van de voorzitter een mooie bos bloemen voor haar jarenlange administratieve inzet inzake de uitbetalingen van de trainersdeclaraties die maandelijks trouw worden overgemaakt. En ook Wim Janssen (mister volksloop) kreeg vanuit de AU een waardering speld voor zijn inzet om maandelijks weer een mooi evenement neer te zetten. Wim gaf aan dat deze speld niet alleen aan hem toekomt maar eigenlijk aan het hele team dat iedere maand weer dit evenement organiseert; waarvan akte. Het bestuur wil alle vrijwilligers van harte feliciteren met deze waardering

Laten we met zijn allen de eindsprint inzetten!

Op dit moment staat AV Weert in de middenmoot van de "Spek de kas" actie van de AH Heerschap groep. Laten we als een echte atletiekvereniging een gezamenlijke eindsprint inzetten.

Coconitest gestopt bij AV Weert

Recent heeft Jan van den Bosch besloten om na jarenlang de coconitest maandelijks af te nemen op de atletiekbaan, hiermee te stoppen. Mogelijk dat deze test t.z.t. op de baan in Eindhoven wordt afgenomen; maar hierover is nog geen duidelijkheid. Het bestuur wil Jan erg bedanken voor zijn inzet in deze; je kunt haast zeggen; wie is er niet groot mee geworden!

Gastcollege looptechniek Smartrunners

Op zaterdag 3 december vond er, dankzij Limburg Athletics +, een gastcollege plaats bij AV Weert voor al onze trainers. Deze gastcollege werd verzorgd door Hanneke Hurst van Smartrunners. Hanneke wist ons erg te boeien met haar verhaal en kijk op het verbeteren van loopstijl en looptechniek. Met behulp van enkele praktische oefeningen werd haar verhaal steeds duidelijker en het plaatje van enkele atleten die zij ons toonde van haar geavanceerde 5D analyse werd het ons duidelijk dat dit systeem je heel veel kan vertellen over een goede aanpak tot verbetering van iemands loopstijl en techniek. Na afloop was iedereen dan ook zeer enthousiast en kunnen we iedere atleet die zich wil verbeteren in snelheid, een bezoek aan Hanneke dan ook van harte aanbevelen. Klik hier voor meer informatie over Smartrunners.

Winkel van AH Heerschap uitgeroepen tot beste AH winkel in Nederland

Het bestuur van AV Weert wil langs deze weg haar sponsor Albert Heijn Heerschap van harte feliciteren met de eervolle vermelding dat hun winkel in Heythuysen is uitgeroepen tot de beste Albert Heijn winkel van Nederland!

2 workshops AVW tijdens de LBBW

Tijdens de Limburgse Beleef en Beweeg Week die werd georganiseerd door Limburg Athletics+, heeft AV Weert een tweetal workshops georganiseerd. Op zaterdag 22 oktober was de Powerwalking workshop in het IJzeren Man bos en op woensdag 26 oktober werd op de baan een workshop framerunning gegeven. Beide evenementen werden door de deelnemers zeer goed ontvangen en bij de framerunners was een deelnemer die aangaf dat het wel leek of hij op een racefiets zat en een andere deelnemer was enigszins ontroerd daar hij sinds lange tijd weer eens een 400 meter had gelopen. Dankzij de ondersteuning vanuit LA+ heeft AV Weert zich ook in deze actieve week zich weer prima weten te presenteren en het bestuur wil alle betrokkenen en trainers erg bedanken voor hun inzet in deze.

Zeer geslaagde LIMBRA Cross in Weert

Op zondag 30 oktober vond in het IJzeren Man gebied in Weert weer de traditionele eerste LIMBRA Cross wedstrijd plaats van het seizoen 2022-2023. Onder het genot van een heerlijk najaar zonnetje en hoge temperaturen gingen de deelnemers van de lange cross om 10.30 uur als eerste van start. Met zeer hoge snelheden van de snelste atleten, kwam na nog geen 31 minuten Casper van der Putten van Asterix als eerste binnen. Maar ook op alle andere afstanden en categorieën werd er hard gestreden en uiteindelijk hebben zo n 500 atleten de finishlijn weten te passeren. De organisatie wil iedereen die op welke wijze dan ook hebben meegeholpen om dit evenement weer neer te zetten, erg bedanken en alle atleten feliciteren met hun behaalde prestatie.

Gastclinic Looptechniek voor trainers

LET OP: Nieuwe datum: zaterdag 3 december van 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur!! Op zaterdag 3 december van 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur a.s. zal Hanneke Hurst van Smartrunners een gratis gastclinic looptechniek verzorgen bij AV Weert, speciaal gericht voor trainers. We danken deze clinic door de verzorging van twee workshops tijdens de Beweeg en Beleefweek die is georganiseerd door Limburg Athletics +.  Over SmartRunners SmartRunners helpt hardlopers blessurevrij te blijven, hun prestaties te verbeteren en met meer plezier en motivatie hard te lopen. Daarvoor biedt SmartRunners drie complementaire diensten aan; 1. Move SmarterBewegingsanalyse in het SmartRunners Sportslab, bestaand uit een sportpodoligisch onderzoek en 5D video analyse. Een bewegingsanalyse maakt atleten bewust hoe ze bewegen, hoe het veiliger en efficienter kan. Ze leren hun looptechniek te verbeteren, welk type schoenen bij hun loopstijl past, welke oefeningen hen blessure bestendig maken en hoe ze kunnen trainen voor een optimaal resultaat. Kortom, de hardloper krijgt een compleet persoonlijk loopadvies. 2. Train SmarterTrainingsprogramma’s waarin een goede looptechniek, verantwoord trainen en weer met plezier hardlopen centraal staan. 3. Run Smarter1 op 1 programma waarin we hardlopen inzetten als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Geef je snel op bij Ine Oosterling (voor...

Trainingsweekend Burgh-Haamstede

Ook in 2023 zal er weer een trainingsweekend in Burgh-Haamstede worden georganiseerd en wel in het weekend van 10-11 en 12 maart. Tijdens dit weekend wordt er niet alleen getraind maar zal er ook weer veel gezelligheid georganiseerd gaan worden. Interesse om dit unieke weekend mee te maken? Informatie kunt u opvragen bij Judith Lenaers

Spek de kas actie via AH Heerschap

Vanaf 7 november t/m 18 december kan men de clubkas van AV Weert zeer eenvoudig spekken!! Bij iedere aankoop van € 15,00 bij de AH Heerschap winkels in Weert, krijgt men een muntje die men kan doneren aan AV Weert. Hoe meer muntjes, hoe meer de opbrengst is voor AV Weert. Zelf krijgt men ook nog een voucher waarmee men het muntje kan worden vermeerderd en met de unieke code doet men ook automatisch mee aan de actie waarmee men mooie prijzen kan winnen. Hou de website van ons, AH Heerschap en uw mail goed in de gaten!

Vooraankondiging ALV 7 december 19.30 uur

Bij deze alvast de vooraankondiging dat de komende Algemene Leden Vergadering op 7 december a.s. om 19.30 uur zal plaatsvinden in Baan 9. Save the date!

Prachtig sponsorbedrag Rabobank

Dankzij de Rabo ClubSupport actie waarbij alle leden van de Rabobank op hun favoriete club konden stemmen en zo een bijdrage leveren aan de vereniging, heeft AV Weert afgelopen zaterdag het resultaat mogen ontvangen. Uit handen van de Rabobank jongste bediende (zoals hij zich zelf noemde), Marcel Backx, werd de cheque met het prachtig bedrag van € 1038,86 overhandigd. Dank aan alle leden die op onze vereniging heeft gestemd en aan de Rabobank voor deze mooie actie. Wordt allemaal lid van de Rabobank en stem volgend jaar weer op AV Weert!

Wat doe jij voor de vereniging?

Momenteel is er helaas een ledenstop voor de jeugdleden wegens een tekort aan trainers!! Daarnaast zijn we nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter en secretaris (beide zijn nu ad-interim ingevuld) en missen we op nog veel meer kernfuncties een vrijwilliger. Zie de website voor onze vacatures : https://avweert.nl/algemeen/vacatures/ https://avweert.nl/algemeen/vacatures/

Pets & Co

Trainersopleidingen

Wellicht ben je al lange tijd lid bij de vereniging en lijkt het je leuk om ook zelf trainingen te kunnen geven aan onze jeugdleden en/of loopgroepen. Daar kunnen we je uiteraard altijd bij helpen. Zijn er (assistent-)trainers op de club die zich graag willen ontwikkelen tot zelfstandig trainer op niveau 3?  Dit najaar gaan de opleidingen op niveau 3 weer van start. Bij voldoende deelname vanuit de vereniging is het mogelijk om de opleiding op onze locatie te organiseren. Klik HIER voor verdere informatie en geeft je op via info@avweert.nl

AH Heerschap

Mijnrooster.nl

Gamma Weert

Sponsor: Hema

Sponsor: Posno Sport

Kijk op onze website voor meer nieuws