Quinty alweer een nieuwe PR op polshoog

Quinty heeft op 26 mei in Eindhoven weer een pr gesprongen 3.30m.  25cm er bij! Een hele mooi wedstrijd gesprongen. Na de 3.30m was ze wel een beetje op, omdat ze redelijke snel achter elkaar moest springen en begonnen  op 2.90m. Dus er zit zeker nog meer in! Namens het bestuur van harte gefeliciteerd met deze nieuwe PR.

Aoibhinn van de Ven lekker op dreef

In het weekend van 20/21 mei heeft Aoibhinn van de Ven een prachtige derde plek behaald bij de Nationale A-games op het onderdeel Vortex werpen. Daarnaast is ze in haar categorie recordhouder bij de Volksloop en heeft ze inmiddels in de recente 2 edities van de Gamma Weert Singelloop een eerste plek gelopen en ze is daarnaast voornemens om dit ook in het komend seizoen (30 juni) weer te doen. Succes alvast bij dit streven en namens het bestuur gefeliciteerd met de behaalde resultaten.

U20/U18 team naar Ede

Zondag 23 april reisden er 9 atleten van AV Weert af naar Ede voor de eerste competitiewedstrijd U20/U18. Voor het eerst in het nieuwe clubtenue geleverd door https://www.xavisport.nl/ Op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38774/ zijn alle topprestaties van Sander, Evy, Tjeerd, Stijn, Quinty, Ali, Lilli, Merlijne en Meike te vinden! Klik "Hier" voor een kleine compilatie van de atleten in actie

Mooie prestatie A-pupillen in Someren

Prachtig weer tijdens de 1e wedstrijd in de AC competitie.Het team A-pupillen is heel mooi 2e geworden in hun poule.De atleten hebben prima prestaties neergezet. Diverse pr's zijn weer gesneuveld.

Mooie prestatie AVW tijdens eerste AC wedstrijd

14 Mei was de eerste wedstrijd van de Athletic Champs competitie in Someren. De B, C en mini pupillen van AV Weert waren goed vertegenwoordigd met 2 teams. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en het was een ochtend vol persoonlijke records. Beide teams hebben de eerste plaats behaald!

AV Weert doet mee aan pilot Taakie

Dankzij het sportakkoord was AV Weert op 9 mei jl. uitgenodigd om mee te doen aan de aftrap van een pilot met als naam "Taakie". Taakie is een online ondersteuningsprogramma waarmee verenigingen op een eenvoudige manier hun leden kunnen koppelen aan een taak die binnen de vereniging voorhanden is. Zoals bekend is het vinden van vrijwilligers steeds moeilijker en met behulp van dit programma wordt a.d.h.v. een "vrijwilligerstest" die alle leden kunnen invullen, automatisch gezocht naar iemand die de juiste profiel heeft voor een bepaalde taak. De taak kan eenmalig zijn (zoals bijvoorbeeld verkeersregelaar bij een evemenent) of langdurig (zoals bijvoorbeeld de secretaris functie). Deze leden zullen dan een whats-app bericht ontvangen waarin men kan aangeven of men geïnteresseerd is of deze keer het verzoek voorbij laat gaan. Inmiddels is de versie aangevraagd en het bestuur i.s.m. Roel en enkele leden zal dit programma eerst getest worden om na de zomer in gebruik te nemen voor een test jaar. We houden jullie op de hoogte

DE HEMA IJZEREN MAN VOLKSLOOP VAN 07 MEI MET MEER DAN 200 LOPERS.

Er gingen vanmorgen ruim tweehonderd lopers, waaronder ruim vijftig jeugdige lopers, van start bij de IJzeren Man. Het weer was echt lenteweer deze zondag. Warm, zelfs een beetje drukkend. Dus het was zweten geblazen! De vele lopers komen niet meer alleen uit Weert, Nederweert of Budel, maar ook uit Venlo, Helmond of Boxtel. De organisatie is in ieder geval erg trots met het groeiend aantal deelnemers. Vooral de ruim vijftig jeugdige lopers geven perspectief voor de toekomst. We hadden weer diverse jubilarissen. Maar eerst werd even André Slabbers in het zonnetje gezet. Al ruim dertig jaar vrijwilliger van onze loop, die vorige week werd verrast met een Koninklijke onderscheiding. Benoemd tot “Lid in de orde van Oranje-Nassau”. Tevens werden Josien Hoeben uit Budel-Dorplein, die honderdmaal deelgenomen heeft en Eddy Driessens uit het Belgische Hechtel die al vijftig keer van de partij is geweest. Ruim een jaar hebben we nieuwe parcoursen langs het water van de IJzeren Man. Sinds dit jaar houden we daarom het record van ieder afstand bij. Daarom konden we vanmorgen twee lopers huldigen. Bij de JeugdLoop 2.5 kilometer liep in april Aoibhinn van de Ven uit Weert een nieuw record en bracht de tijd op 00:11:23. Wat...

PLAATJES SPAREN BIJ ALBERT HEIJN HEERSCHAP

Albert Heijn Heerschap heeft ons bestuur benaderd voor een lokale plaatjesactie waarin onze eigen leden nu eens de toppers zijn waarvan een plaatje gemaakt is. De droom van veel AV Weert leden wordt nu werkelijkheid! Plaatjes van jezelf en andere AV Weert-leden zijn vanaf 23 oktober 2023 verkrijgbaar bij Albert Heijn Heerschap Boshoven, Leuken, Moesel en Muntpassage (Weert). Het bestuur ziet in deze actie een geweldige kans de vereniging extra te promoten en wil haar leden vanzelfsprekend deze kans niet onthouden. In overleg met Albert Heijn Heerschap is ervoor gekozen om binnen onze vereniging de alle leden mee te laten draaien in deze plaatjesactie: In week 27 (van 3 t/m 9 juli) zal onze eigen fotograaf (Otto Plantema) iedereen bij onze vereniging komen fotograferen op van te voren afgesproken momenten. Voor de goede orde; men is niet verplicht om mee te doen en in het kader van de AVG kunnen alleen foto's worden gebruikt en geplaatst waarvan een AVG verklaring voorhanden is. Informatie hierover volgt uiteraard ook z.s.m. Dit alles is uiteraard een geweldige klus maar geeft een unieke kans om een prachtig en uniek foto boek van onze vereniging te verkrijgen.

Baanwedstrijd Maastricht

De WOC-baan van Atletiek Maastricht organiseert op zaterdagmiddag 3 junieen baanwedstrijd.Deze wedstrijd valt in een competitievrij weekend. Ideaal om de vorm nogeens te testen. We bieden de volgende onderdelen aan voor alle categorieën junioren,senioren en masters:60m - 80m - 100m - 300m - 1500m - verspringen - kogelstoten -speerwerpen Voor A Pupillen meisjes en jongens bieden we een driekamp aan:60m - verspringen - 1000m Verdere informatie en inschrijven te vinden via atletiek.nuhttps://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/39359/ Als er vragen zijn n.a.v. deze wedstrijd kunnen die via dit mailadres (woc-baan@atletiekmaastricht.nl)worden gesteld. We hopen op een mooi gevuld deelnemersveld. Met vriendelijke groeten,namens de WOC-baan van AM,Hans Leushuis

Foto sticker boek AH Heerschap / AV Weert

Op woensdag avond 19 april is de aftrap genomen inzake de voorbereidingen van het foto sticker boek van AH Heerschap / AV Weert. Tijdens een druk bezochte avond door diverse verenigingen hebben we de info ontvangen met betrekking tot alle voorbereidingen om een mooi stickerboek van al onze leden te verzorgen. Alle leden zullen binnenkort dan ook alle info ontvangen inzake de AVG, de fotomomenten en andere aanvullende info omtrent deze actie.

Wederom nieuw clubrecord op polshoog door Quinty

De eerste wedstrijd buiten voor Quinty ging weer goed. Ze heeft weer een clubrecord bij! In Turnhout kwam ze tot een hoogte van 3.05m waarmee ze de wedstrijd won. Een mooie prestatie om het seizoen te openen, natuurlijk geholpen door de nieuw stokken die AV Weert recent heeft aangeschaft. Het bestuur feliciteert Quinty met dit behaalde succes

Wederom nieuw clubrecord kogel voor Ranomi.

Ranomi heeft vandaag haar eigen clubrecord op de kogel 2 kg van 12.31 meter op een fantastische 13.66 meter gestoten.

7 mei Hema IJzeren Man Volksloop

Beste Loper, OP ZONDAG 7 MEI 2023 IS ER WEER EEN HEMA IJZEREN MAN VOLKSLOOP. Doe jij ook weer mee. Lopen langs het water van de ijzeren man in de lente! 1. Zondag loopt de jeugd voor de derde keer om de prijzen van de Jeugdcompetitie. 2. Ook kunnen alle senioren nog meedoen aan de meeste progressie. Kijk hiervoor op: https://avweert.nl/algemeen/hema-ijml/ 3. Dit jaar kun je een E-Bike winnen als je in 2023 acht meedoet aan de Hema Volksloop! Deze fiets is beschikbaar gesteld door Bikkel/Fietsservice Weert. 4. DOE MEE! VOORINSCHRIJVEN KAN TOT EN MET 4 MEI; Klik HIER Voor-inschrijven in 2023 € 2,50, Na-inschrijven op 7 mei € 4,00. Jeugd tot en met 15 jaar Gratis. HEMA, POSNO- SPORT, BIKKEL-FIETSSERVICE WEERT, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, SPORT-AKKOORD WEERT, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT

Nieuw clubrecord discus MJD voor Ranomi

Op 8 april 2023 heeft Ranomi Rijntjes het clubrecord discus voor meisjes junioren D verbeterd. Het clubrecord stond sinds 1994 op 26.94 meter. Ranomi heeft dat nu op een fantastische 29.04 meter gezet. Ranomi heeft nu de clubrecords kogel en discus bij de MJD op haar naam staan.

Nieuw clubrecord 10 km (weg) voor Rens Smeets

Op 2 april jl. heeft Rens Smeets het oude clubrecord van Joost Rademaekers op de 10 km weg gebroken. Joost liep zijn record van 32.35 min op 3 april 2011 en Rens wist dit op 2 april jl. te verbeteren naar 32. 11 min. Beide records werden in Brunssum tijdens de Parelloop gelopen en Joost wist dit record bijna 12 jaar vast te houden. Het bestuur wil uiteraard langs deze weg Rens van harte feliciteren met deze prestatie.

Nieuwe clubkleding is binnen!!

Een tijdje geleden hebben jullie nieuwe clubkleding besteld via XaviSport. De kleding is geleverd en zal overhandigd gaan worden tijdens trainingsmomenten. Op onderstaande momenten heb je de mogelijkheid om je bestelde clubkleding af te halen bij de kantine van de atletiekbaan: Maandag 3-4 tussen 17:30 en 18:30 Dinsdag 4-4 tussen 17:30 en 19:00 Donderdag 6-4 tussen 18:30 en 19:00 Zaterdag 8-4 tussen 09:00 en 10:00 Dinsdag 11-4 tussen 17:30 en 19:00 Graag het bestelnummer vermelden als de kleding wordt afgehaald. Mocht er geen geschikt moment tussen de mogelijkheden zitten. Neem dan per mail contact op met r.meuwissen@puntwelzijn.nl, dan kijken we naar de mogelijkheden. Daarnaast worden er in nabije toekomst hoodies toegevoegd aan de webshop van AV Weert. Tijdens het afhalen van de clubkleding is het mogelijk om de hoodies te passen, mocht je deze willen bestellen! Onderstaande afbeelding is het ontwerp van deze hoodies.

Cadeaubonnen voor onze vrijwilligers

Op dinsdag 28 maart is de vereniging begonnen met het uitdelen van de cadeaubonnen voor onze vrijwilligers. Tijdens de ALV in het najaar van 2021 heeft de vereniging besloten dat de vereniging voor alle vrijwilligers die in 2022 zouden helpen per keer een cadeaubon van € 5,00 (met een maximum van € 75,00) zouden kopen. Deze geste is mede ingegeven door de coronaperiode waarin we niet volop konden sporten en we als vereniging altijd dringend verlegen zijn om vrijwilligers. In het kader van een win-win-win situatie is daarbij besloten om waardebonnen te kopen die te besteden zijn bij onze sponsoren (GAMMA, AH Heerschap, Posno Sport, HEMA en Dennenoord). Begin februari zijn de mails uitgegaan naar alle vrijwilligers waarin, op basis van de kennis die we als bestuur op dat moment hadden gekregen van de organisatoren van onze evenementen, gemeld werd hoe vaak men had geholpen en kon men middels een replay aangeven van welke sponsor men deze bonnen wilde ontvangen. Tot 1 maart kon men reageren en nu alle bonnen die we als vereniging hebben aangeschaft binnen zijn, is het uitdelen begonnen. De reacties die het bestuur mocht ontvangen waren zeer positief en langs deze weg willen we uiteraard alle...

Floor Halfers (7) snelste meisje bij de Venloop

Afgelopen weekend heeft Floor Halfers in een kletsnat Venlo de Venloop in de categorie meisjes 7 jaar gewonnen. Zie HIER voor het hele verslag op Weert de Gekste Het bestuur wil Floor langs deze weg dan ook van harte feliciteren met deze prestatie!

655 wandelaars genieten van Lentewandeling AVWeert

Onder een stralende zon liepen zondagochtend 655 mensen mee met de jaarlijkse Lentewandeling van Atletiekvereniging Weert. Vanuit MFA Kimpe Veld vertrokken de wandelaars voor afstanden van 7,5, 10, 15, 20 of 30 km. Het overgrote deel, 270 mensen, koos voor de 10 km. De dertig kilometer werd afgelegd door 51 enthousiastelingen. Sommige delen van het parcours waren drassig, maar dat mocht de pret niet drukken. De tochten waren uitstekend gepijld en gingen door prachtige natuurgebieden van het Weerterland. Op afstand klonken al de vrolijken noten van de orkesten ‘Vae Same’ en ‘Hermenij de Kompenij’. Die speelden bij rustplaats Hoeve Lieshout. Hier konden de wandelaars genieten van soep, koffie en een heerlijk stuk vlaai. Onderweg zijn van alle deelnemers leuke foto’s gemaakt en deze zijn terug te kijken op de site van AVWeert. Klik HIER voor meer foto's

Meld je aan als vrijwilliger voor de stadstriathlon en ondersteun gelijk de vereniging met een financiële vergoeding!

ZATERDAG 10 EN ZONDAG 11 JUNI IS HET WEER ZOVER: STADSTRIATHLON WEERT2023. Ook voor deze editie zijn wij weer dringend op zoek naar vrijwilligersdie ons tijdens ons evenement willen ondersteunen. Wij zoeken vrijwilligers die ons op alle gebieden willen ondersteunen(denk aan verkeersregelaar, oversteekhulp, catering enz) Ook dit jaar zullen wij onze vrijwilliger weer flink in de wattenleggen. Iedereen krijgt natuurlijk een goed gevuld lunchpakket en kan men oponze vrijwilligerslocatie koffie, thee en wat lekkers krijgen Naast dit alles we zijn nog druk bezig met een leuke verrassing voorelke vrijwilliger. Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken? Meld je aan via onderstaande knop en als je aangeeft dat je via AVW komt, krijgt de vereniging ook nog een mooie vergoeding; zo sla je 2 vliegen in 1 klap! Klik "HIER" om je aan te melden Aanmelden als vrijwilliger kan voor een halve of hele dag.

AV Weert  heeft er twee  gediplomeerde wandeltrainers bij

Het begon allemaal vorig jaar toen Mariet van Duijl  en Roné  Kirkels door ons bestuur gevraagd werden of ze belangstelling hadden om een opleiding te volgen tot wandeltrainer. Daar moesten de beide dames wel even over nadenken maar hadden toch al gauw besloten dat ze deze stap wel wilden zetten. Het bestuur heeft beide dames aangemeld bij de KWbN voor de opleiding  zelfstandig wandeltrainer niveau 3. Voor beide dames betekende dit een half jaar studeren en oefen, oefenen, oefenen. Heel veel proeftrainingen geven om de theorie in de praktijk om te zetten. Het is dan ook niet zomaar "een cursusje" maar een officiële  opleiding met daaraan gekoppeld een  door de KWbN landelijk erkend diploma. En daar moet hard voor gewerkt worden.  Ja Ja", in Weert zeggen we altijd "wij gaan voor kwaliteit". De lessen vonden soms on-line plaats maar ook moest er soms naar Vught gereisd worden om daar de  praktijklessen lessen te volgen. Voor ons sporters lijkt het altijd alsof alles vanzelf gaat, dat het normaal is dat het alles goed verloopt. Wij zijn dat gewoon zo gewend (of misschien wel verwend.) Maar niets is minder waar. Mariet en Roné kunnen jullie nu vertellen wat er allemaal bij komt kijken om...

Pas avond nieuwe wedstrijdkleding groot succes

Op dinsdag 28 februari was in het clubhuis de pas avond georganiseerd voor onze nieuwe wedstrijdkleding die door Xavisport geleverd gaat worden en deze werd druk bezocht. Zodra alle bestellingen zijn verwerkt en binnen zijn, zullen deze via Roel Meuwissen worden verspreidt. Binnenkort zal ook de optie van een hoodie worden toegevoegd aan het assortiment. Nog niets besteld maar toch iets willen kopen: zie hiervoor deze link naar de webshop

Fiets Service Weert

Leden AVW bij overleg met Provinciale Staten

Afgelopen week zijn twee leden van AV Weert van ons framerunning team aanwezig geweest bij een overleg, georganiseerd door Limburg Athletics+, tussen 12 sporttakplatforms en verschillende (kandidaat) Statenleden bij het huis voor de Sport Limburg. Sylvia en Toos hadden een raak en bijzonder verhaal waar mensen erg van onder de indruk waren, en ook goed liet zien hoe soms een klein zetje van een plafform zoals Limburg Athletics+ (in dit geval via enige financiele ondersteuning) heel veel betekenis voor mensen kan hebben. Een mooi initiatief en het bestuur is super trots dat Sylvia en Toos dit hebben willen doen.

Quinty springt een nieuwe PR op de NK

Quinty heeft het weer goed gedaan! Ze is op plaats 7 geëindigd met weer een pr. van 2.90m.  Een mooie prestatie voor de eerste NK en pas een half jaar aan het springen! Van harte gefeliciteerd Quinty! note; foto is niet van de NK

Grote donatie dankzij Cycle for Charity

Op 31 december 2022 heeft de organisatie Cycle for Charity aan AV Weert een grote donatie gedaan t.b.v. de framerunners. Na de prijsuitreiking van de 1 en de 3 km van de Gamma Weert Oliebollenloop, heeft het bestuur van Cycle for Charity 2 fietsen en een aanhanger gedoneerd waarmee de leden met hun fiets ook mee kunnen doen aan wedstrijden elders in het land. De aanhangwagen is tevens gedeeltelijk ook gedoneerd door de bouwer VK International./ Langs deze weg wil het bestuur van AV Weert de stichting Cycle for Charity en de directie van VK Interantional heel erg bedanken voor deze gulle gift. Zie hier ook het artikel bij Weert de Gekste

Quinty springt een nieuw clubrecord polshoog

Quinty heeft op 30 december 2022 in Heusden het clubrecord polshoog een stuk scherper gezet. Ze heeft tijdens deze wedstrijd 2.60m gesprongen met, het club record stond op 2.40 buiten, gesprongen door Kitty van Boxmeer. Met deze hoogte staat ze op plek 9 op de ranglijst van deze winter. Haar trainer (Richel) verwacht dat ze ook mee mag doen met het NK voor de B meisje!  Als bestuur feliciteren we Quinty uiteraard met dit behaalde succes!

Wat doe jij voor de vereniging?

Momenteel is er helaas een ledenstop voor de jeugdleden wegens een tekort aan trainers!! Daarnaast zijn we nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter en secretaris (beide zijn nu ad-interim ingevuld) en missen we op nog veel meer kernfuncties een vrijwilliger. Zie de website voor onze vacatures : https://avweert.nl/algemeen/vacatures/ https://avweert.nl/algemeen/vacatures/

AH Heerschap

Bakkerij Heerschap

Mijnrooster.nl

Gamma Weert

Sponsor: Hema

Sponsor: Posno Sport

Kijk op onze website voor meer nieuws