Ranomi op Papendal

Bij de prijsuitreiking van de C-Spelen kreeg ik niet alleen een medaille en een roos maar ook een brief. Die brief was een uitnodiging van het Jeugdfonds van de Vrienden van de Atletiek voor een inspiratiedag voor de top NL U16 atleten. Dit zijn de atleten die een gouden of zilveren medaille hebben gehaald op de Nationale C-Spelen.

Deze inspiratiedag was op zaterdag 12 oktober op Olympisch Sportcentrum Papendal.

Bij aankomst kreeg ik een T-shirt. Voor sporters is dat natuurlijk altijd een nuttig presentje. Rogier Ummels (hoofd talentontwikkeling Atletiekunie) gaf een presentatie over de talentroute naar topatleet in Nederland. Daarna was er een interview met TeamNL topatlete Cathelijn Peeters (gespecialiseerd in de 400 m horden en 400 m. Leuk weetje: als C-junior deed ze net als ik aan kogelslingeren!) en een rondleiding op Papendal.

Tenslotte mocht ik twee clinics volgen. Discuswerpen met Corinne  Nugter (meervoudig Nederlands kampioen discuswerpen en talentcoach werpen bij de Atletiekunie) en kogelslingeren bij Gert Damkat (bondscoach).

Ik heb een heel leuke en leerzame dag gehad en hoop dat er in de toekomst nog meer jeugdatleten van AV Weert een uitnodiging krijgen.

Groetjes en veel plezier en succes met trainen!

Ranomi