Hema IJzeren Man Volksloop


Hema IJzeren Man loop, maandelijkse trimloop voor iedereen!

De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Sinds 1980 organiseert AV Weert deze trimloop in het natuurgebied de IJzeren Man. 

De naam van de Volksloop is sinds 1 januari 2018 verbonden aan de  hoofdsponsor en is daarom nu de  

         HEMA  VOLKSLOOP.”

Elke eerste zondag van de maand word de Hema Volksloop gehouden.

Ook 4 April 2021 kan niet om 10.00 uur worden gestart. De Hema IJzeren Man Volksloop gaat bijna altijd door. AFGELAST I.V.M. CORONA- CRISIS!

Starten kan dan bij  Bier en Spijzenzaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert. Hier kunnen de startnummers van de voorinschrijving worden opgehaald. Na- inschrijven kan niet.

Er wordt gestart om 10.00 uur , als eerste de jeugd. Daarna met enige tussen pauze zo snel mogelijk alle afstanden.

Het parcours heeft een lengte van 3,5 km.                                                Deelnemers kunnen kiezen uit 1, 2, 3, 4 of 5 rondes, of te wel uit een afstand van 3.5, 7.0, 10,4, 13.8* of 17.2*  km voor de trim loop. * Op deze afstand is een tijdslimiet van 90 minuten.

Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een parcours van 1.3 km en 2.5 km. 

Er wordt  gelopen met tijd registratie.  Zodat elke keer jouw tijd in de uitslagen komt. Deze kun je hier vinden op uitslagen.nl. https://uitslagen.nl

Elke loop zijn er waardebonnen van de Hema en Posno-Sport. Tevens een waardebon voor de jeugd van BACIO-IJS . De waardebonnen  worden verloot onder de voorinschrijvingen. 

Normaal verloten wij ieder jaar een ATB onder de deelnemers die 8 X hebben meegedaan. Echter door de Corona Crisis zijn er 3 lopen uitgevallen. Daarom wordt onder voorbehoud op 2 MEI 2021 de fiets verloot onder de deelnemers die in 2020 5 X hebben meegedaan.

Deze fiets is beschikbaar gesteld door

        Erkens Fiets Techniek uit Weert

   Sinds 1 januari 2020 een nieuwe Sponsor erbij:

           Posno-Sport “De Sportzaak” Weert

Misschien 7 Maart 2021 is er weer een HEMA VOLKSLOOP ! 

De lopen van 2021 zijn op:

3 januari- afgelast, 7 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september, 3 oktober, 7 november, 5 december.

De eerst volgende Hema Volksloop is 4 april 2021. AFGELAST

Vanaf onderstaande datum kunt inschrijven.

Inschrijven kan nu via deze link.

Er kan vanaf  indien loop in maart doorgaat vanaf 15 maart ingeschreven worden. 

 

Door de Corona crisis  hebben we er voor gezorgd dat men 1.5 meter afstand kan houden. Hier onder de voorwaarden voor de loop van 7 februari opgelegd door de Gemeente en de Veiligheids Regio Noord en Midden Limburg:

Voorwaarden voor organisatie van de Volksloop van zondag 1 november:

  1. Uitvoering vindt plaats conform het protocol ‘Verantwoord hardloopevenementen organiseren’van de KNAU. Hier de voorwaarden.

    Verder geldt:

  2. Maximaal 225 deelnemers in oktober. Alleen voorinschrijving in oktober

  3. Starttijd tussen de groepen verruimen (meer dan de voorgesteld 1 minuut), zodat er geen ‘haast’ ontstaat bij het innemen van de startplaatsen en de 1,5 meter afstand niet in gevaar komt.

  4. De organisatie is verantwoordelijk dat alle regels in acht worden genomen. Bij constatering van een overtreding kan het evenement worden stilgelegd.

    Belangrijke aandachtspunten:

  5. Duidelijke communicatie naar de deelnemers over de afstandseis. Deelnemers moeten altijd (voor, tijdens en na de loop) 1,5 meter afstand van elkaar houden. Op eventuele smalle stukken kan dus niet worden ingehaald.

  6. Het gestelde onder punt e is niet van toepassing voor de jeugd t/m 18 jaar. Let op! jeugd die deelneemt aan de afstanden die ook  volwas-senen lopen moeten wel afstand houden tot de volwassenen. Dit ook duidelijk communiceren.

*Let op!

De versoepelingen die per 1 juli van kracht zijn, worden momenteel vertaald in de noodverordening. Zodra de noodverordening is vastgesteld moet de gemeente nog toetsen of de uitvoering van dit evenement niet strijdig is met deze vastgestelde noodverordening.
Als dit wel zo is, dan geldt alsnog dat het evenement op 1 novemberr niet kan plaatsvinden. Dit voorbehoud dient te worden gemaakt richting de deelnemers.Deze Loop wordt gesponsord door: Hema, Posno Sport “De Sportzaak”, Wertha, Bier en Spitzenlokaal Dennenoord en Erkens Fiets Techniek.

NIEUWE SPONSORS ZIJN: Pets & Co de Dierenliefhebber en Activiteitencentrum Stichting Gezond en Ontspanning uit Nederweert. Sponsor van de jeugd-lopen!

Vragen of tips naar: hemaijzerenmanloop@gmail.com. 

Elke maand werken we de aantallen deelnamen bij. Nu zijn de deelnamen actueel tot en met 6 september 2020!

Al vanaf 1980 is de “Volksloop” een loop waar al bijna 110.000 lopers aan meegedaan hebben. Ben jij een van die deelnemers? Dan kun je zien hoe vaak je meegedaan hebt. Wij, de organisatie van de Hema IJzeren Man Loop, hebben een lijst gemaakt op alfabetische volgorde van de naam. Heet je Pieterse dan scrol je door naar de P, heet je Franssen dan kijk je bij de F. LET OP DE DEELNAMENLIJST HEEFT 57 BLADZIJDEN EN STAAT OP ALFABETISCHE VOLGORDE.

Hieronder kun je dus zien wat jouw aantal deelname`s zijn. Als je meedoet dan krijg je elke keer een verhoging van jouw aantal met 1.

Hier de vernieuwde lijst van deelnames. Als jouw naam er dubbel in staat of er is een andere fout geef dit dan aan per mail. Wij gaan het dan corrigeren.

Klik hier en zie je aantallen tot en met 4 OKTOBER 2020.

SELECTIE VAN DE FOTO`S VAN JANUARI TOT EN MET Januari 2020.

Deze foto`s zijn gemaakt door Rob, Cor en Bert. Je kunt door op de foto te klikken het nummer van de foto zien b.v.: hemaloop030310. Als u interesse heeft in een foto, mail dat nummer van uw foto door aan ons. Dan sturen wij het origineel aan u toe. Klik op deze link en bekijk ze tot juli 2019.

Klik hier voor foto`s van augustus 2019 tot met 5 januari 2020.