Hema IJzeren Man Volksloop


 

Hema IJzeren Man loop, maandelijkse trimloop voor iedereen!

De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Sinds 1980 organiseert AV Weert deze trimloop in het natuurgebied de IJzeren Man. 

De naam van de Volksloop is sinds 1 januari 2018 verbonden aan de  hoofdsponsor en is daarom nu de                                                                                                                 HEMA IJZEREN MAN VOLKSLOOP.”

Elke eerste zondag van de maand word erom 10.00 uur gestart met deze loop. Feestdag of geen feestdag, de IJzeren Man Volksloop gaat altijd door. Inschrijven kan tussen 9.00 en 9.45 uur in Bier en Spijzenzaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert. 

Het parcours heeft een lengte van 3,5 km. Deelnemers kunnen kiezen uit 1, 2, 3, 4 of 5 rondes, oftewel uit een afstand van 3.5, 7.0, 10,4, 13.8* of 17.2*  km voor de trimloop. * Op deze afstand is een tijdslimiet van 90 minuten.

Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een parcours van 1.3 km en 2.5 km. 

Er wordt  gelopen met tijd registratie.  Zodat elke keer jouw tijd in de uitslagen komt. Deze kun je hier vinden op uitslagen.nl. https://uitslagen.nl

De jeugd van 1.3 en 2.5 km ontvangen een herinnerings- diploma. Deze krijgen ze in de maand  van de loop toegezonden.

Elke loop zijn er waardebonnen van de Hema en Posno-Sport Tevens een waardebon voor de jeugd van BACIO-IJS . De waardebonnen  worden verloot onder de voorinschrijvingen. 

   Sinds 1 januari 2020 een nieuwe Sponsor erbij:

           Posno-Sport “De Sportzaak” Weert

2 Augustus is er weer een HEMA VOLKSLOOP ! 

 

En kan de uitslag sneller op site van uitslagen .nl. 

De lopen van 2020 zijn op:

5 januari, 2 februari, 1 maart, 5 apXril, 3 mXei, 7 jXuni, 5 juli , 2 augustus, 6 september,  4 oktober, 1 november en 6 december.

De eerst volgende Hema Volksloop is 2 augustus  2020. 

Vanaf onderstaande datum kunt inschrijven.

Er kan vanaf 23 juli 19.00 ingeschreven worden. Via deze link: 

ER KUNNEN 2 AUGUSTUS MAAR 100 DEELNEMERS MEE DOEN!

Door de Corona crisis kunnen er maar 100 deelnemers meedoen in augustus. Ook hebben we er voor gezorgd dat men 1.5 meter afstand kan houden. Hier onder de voorwaarden voor de loop van 2 augustus opgelegd door de Gemeente en de Veiligheids Regio Noord en Midden Limburg:

Voorwaarden voor organisatie van de Volksloop van zondag 2 augustus:

 1. Uitvoering vindt plaats conform het protocol ‘Verantwoord hardloopevenementen organiseren’van de KNAU. Hier de voorwaarden.

  Verder geldt:

 2. Maximaal 100 deelnemers in juli en augustus. Hierna opnieuw beoordelen.

 3. Alleen voorinschrijving in juli en augustus. Hierna opnieuw beoordelen.

 4. Starttijd tussen de groepen verruimen (meer dan de voorgesteld 1 minuut), zodat er geen ‘haast’ ontstaat bij het innemen van de startplaatsen en de 1,5 meter afstand niet in gevaar komt.

 5. De organisatie is verantwoordelijk dat alle regels in acht worden genomen. Bij constatering van een overtreding kan het evenement worden stilgelegd.

  Belangrijke aandachtspunten:

 6. Duidelijke communicatie naar de deelnemers over de afstandseis. Deelnemers moeten altijd (voor, tijdens en na de loop) 1,5 meter afstand van elkaar houden. Op eventuele smalle stukken kan dus niet worden ingehaald.

 7. Het gestelde onder punt e is niet van toepassing voor de jeugd t/m 18 jaar. Let op! jeugd die deelneemt aan de afstanden die ook  volwas-senen lopen moeten wel afstand houden tot de volwassenen. Dit ook duidelijk communiceren.

Let op!

De versoepelingen die per 1 juli van kracht zijn, worden momenteel vertaald in de noodverordening. Zodra de noodverordening is vastgesteld moet de gemeente nog toetsen of de uitvoering van dit evenement niet strijdig is met deze vastgestelde noodverordening.
Als dit wel zo is, dan geldt alsnog dat het evenement op 5 juli niet kan plaatsvinden. Dit voorbehoud dient te worden gemaakt richting de deelnemers.Klik hier om voor in te schrijven voor deze loop. U kunt weer voorinschrijven  .

Deze Loop wordt gesponsord door: Hema, Posno Sport “De Sportzaak”, Wertha, Bier en Spitzenlokaal Dennenoord en Erkens Fiets Techniek.

 

Vragen of tips naar: hemaijzerenmanloop@gmail.com. 

 

Elke maand werken we de aantallen deelnamen bij. Nu zijn de deelnamen actueel tot en met 5 JULI 2020!

Al vanaf 1980 is de “Volksloop” een loop waar al bijna 110.000 lopers aan meegedaan hebben. Ben jij een van die deelnemers? Dan kun je zien hoe vaak je meegedaan hebt. Wij, de organisatie van de Hema IJzeren Man Loop, hebben een lijst gemaakt op alfabetische volgorde van de naam. Heet je Pieterse dan scrol je door naar de P, heet je Franssen dan kijk je bij de F. LET OP DE DEELNAMENLIJST HEEFT 57 BLADZIJDEN EN STAAT OP ALFABETISCHE VOLGORDE.

Hieronder kun je dus zien wat jouw aantal deelname`s zijn. Als je meedoet dan krijg je elke keer een verhoging van jouw aantal met 1.

Hier de vernieuwde lijst van deelnames. Als jouw naam er dubbel in staat of er is een andere fout geef dit dan aan per mail. Wij gaan het dan corrigeren.

Klik hier en zie je aantallen tot en met 5 JULI 2020.

NIEUW:

SELECTIE VAN DE FOTO`S VAN JANUARI TOT EN MET Januari 2020.

Deze foto`s zijn gemaakt door Rob, Cor en Bert. Je kunt door op de foto te klikken het nummer van de foto zien b.v.: hemaloop030310. Als u interesse heeft in een foto, mail dat nummer van uw foto door aan ons. Dan sturen wij het origineel aan u toe. Klik op deze link en bekijk ze tot juli 2019.

Klik hier voor foto`s van augustus 2019 tot met 5 januari 2020.