Hema IJzeren Man Volksloop


Hema IJzeren Man loop, maandelijkse trimloop voor iedereen!

De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Sinds 1980 organiseert AV Weert deze trimloop in het natuurgebied de IJzeren Man. 

         HEMA  VOLKSLOOP.”

Deze loop wordt elke eerste zondag van de maand gehouden.

EERST VOLGENDE LOOP VINDT PLAATS OP : 

                          3 OCTOBER 2021

De jeugd voor de 1.3 en 2.5 kilometer starten om 9.45 uur.

Daarna om 10.00 uur de andere afstanden.

NIEUWE PARCOURSEN!

De parcoursen zijn gewijzigd. Vanaf augustus 2021 hebben we drie parcoursen.

De jeugd tot 12 jaar lopen 1.3- of 2.5 kilometer en voor de jeugd van 11-15 jaar de 3.9 kilometer.  Voor de senioren zijn er nu twee nieuwe parcoursen voor diverse afstanden. De nieuwe afstanden zijn  van 3.9 kilometer (route A) en een afstand van 5.9 (route B) kilometer. (klik op de lijn voor een afbeelding). De nieuwe afstanden worden daardoor 3.9 (1X A), 7.6 (2X A), 11.8 (2X B), 15.5* (1X A+ 2X B) en 17.6 kilometer* (3X B). Beide parcoursen lopen door het schitterende gebied van de IJzeren Man.* Op deze afstand is een tijdslimiet van 90 minuten.

Bij de jeugd kunnen elke keer een medaille voor de 1e, 2e en 3e plek in hun categorie**.  Tevens wordt voor de senioren op elke afstand de “tijd van de progressie” gecontroleerd**. Wie in de maanden augustus tot november de meeste progressie boekt wint een prijs. Ook kan er gelopen worden voor nieuwe parcoursrecords, waarvoor een verbetering een keer per jaar een prijs wordt uitgedeeld. Dus voor iedereen zijn er verschillende nieuwe uitdagingen.  ** klik op de link voor de voorwaarden. Elke maand kan men voorinschrijven tot en met donderdag voor de eerste zondag van de maand. De volgende keer is dit weer: 3 oktober

Hier de link om in te schrijven.

Er wordt  gelopen met tijd registratie.  Zodat elke keer jouw tijd in de uitslagen komt. Deze kun je hier vinden op uitslagen.nl. https://uitslagen.nl

Elke loop zijn er waardebonnen van de Hema en Posno-Sport.                                                                                                                          Tevens een waardebon voor de jeugd van BACIO-IJS.  De waardebonnen  worden verloot onder de inschrijvingen. 

Normaal verloten wij ieder jaar een ATB onder de deelnemers die 8 X hebben meegedaan. Echter door de Corona Crisis zijn er 5 lopen 2020 uitgevallen en in 2021 al zes.

Daarom wordt onder voorbehoud op 2 januari 2022 de fiets verloot onder de deelnemers die in 2020 en 2021 8 X of meer hebben meegedaan.

Deze fiets is beschikbaar gesteld door: Erkens Fiets Techniek uit Weert

 Deze Loop wordt verder gesponsord door: Hema, Posno Sport “De Sportzaak”, Wertha, Bier en Spitzenlokaal Dennenoord en Erkens Fiets Techniek. 

Pets & Co de Dierenliefhebber en Activiteitencentrum Stichting Gezond en Ontspanning uit Nederweert. Sponsor van de jeugd-lopen!

Vragen of tips naar: hemaijzerenmanloop@gmail.com. 

Elke maand werken we de aantallen deelnamen bij.

Nu zijn de deelnamen actueel tot en met 5 september 2021!

Al vanaf 1980 is de “Volksloop” een loop waar meer dan 110.000 lopers aan meegedaan hebben. Ben jij een van die deelnemers? Dan kun je zien hoe vaak je meegedaan hebt. Wij, de organisatie van de Hema IJzeren Man Loop, hebben een lijst gemaakt op alfabetische volgorde van de naam. Heet je Pieterse dan scrol je door naar de P, heet je Franssen dan kijk je bij de F. 

LET OP DE DEELNEMERSLIJST IS BIJGEWERKT. DE LOPERS DIE ER AL LANGEN TIJD NIET MEER ZIJN GEWEEST HEBBEN WE ERAF GEHAALD. DAAROM IS DE LIJST NU INGEKORT TOT 16 BLADZIJDEN EN STAAT OP ALFABETISCHE VOLGORDE. DE OVERIGE LOPERS ZITTEN NOG STEEDS IN ONS ARCHIEF.

Hieronder kun je dus zien wat jouw aantal deelname`s zijn. Als je meedoet dan krijg je elke keer een verhoging van jouw aantal met 1.

Hier de vernieuwde lijst van deelnames. Als jouw naam er dubbel in staat of er is een andere fout geef dit dan aan per mail. Wij gaan het dan corrigeren.

Klik hier en zie je aantallen tot en met 5 september 2021.

SELECTIE VAN DE FOTO`S VAN JANUARI TOT EN MET Januari 2020.

Deze foto`s zijn gemaakt door Rob, Cor en Bert. Je kunt door op de foto te klikken het nummer van de foto zien b.v.: hemaloop030310. Als u interesse heeft in een foto, mail dat nummer van uw foto door aan ons. Dan sturen wij het origineel aan u toe. Klik op deze link en bekijk ze tot juli 2019.

Klik hier voor foto`s van augustus 2019 tot met 5 januari 2020.