Hema IJzeren Man loop

Hema IJzeren Man loop, maandelijkse wedstrijd

De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Sinds 1980 organiseert AV Weert deze trimloop in het natuurgebied de IJzeren Man. In november 2017 kwam de melding dat de eerste zondag van december de laatste Volksloop zou zijn. De meeste van de bijna 200 deelnemers vonden dit verschrikkelijk. Zeker diegene die al vele deelnames op hun naam hebben staan.

Op zondag 7 januari 2018  zijn we weer begonnen  met de “ijzeren man loop”. We starten op dezelfde manier als de laatste is gestopt.

De naam van de loop is nu verbonden aan de  hoofdsponsor en is daarom nu de “HEMA IJZEREN MAN LOOP.”

Elke eerste zondag van de maand word erom 10.00 uur gestart met deze loop. Feestdag of geen feestdag, de IJzeren Man Volksloop gaat altijd door. Inschrijven kan tussen 9.00 en 9.45 uur in Bier en Spijzenzaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert. 

Het parcours heeft een lengte van 3,5 km. Deelnemers kunnen kiezen uit 1, 2, 3, 4 of 5 rondes, oftewel uit een afstand van 3.5, 7.0, 10,4, 13.8 of 17.2*  km voor de trimloop. * Op deze afstand is een tijdslimiet van 90 minuten.

Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een parcours van 1.3 km en 2.5 km. 

Er wordt  gelopen met tijd registratie.  Zodat elke keer jouw tijd in de uitslagen komt. Deze kun je hier vinden op uitslagen.nl. https://uitslagen.nl

De jeugd van 1.3 en 2.5 km ontvangen een herinnerings- diploma. Deze krijgen ze in de maand  van de loop toegezonden.

Elke loop zijn er waardebonnen van de Hema en enkele waardebonnen voor de jeugd van Bacio en Zwembad de ijzeren man. Bij 8 deelname`s op een jaar maak je kans op een sportieve fiets van Richard van Alphen tweewielers.

Sinds kort kun je ook Voorinschrijven voor deze Loop. Als je namelijk voor inschrijft, kun je op zondag morgen je nummer en chip ophalen ook bij Dennenoord. Dan hoef je niet in de rij te staan. En voor ons is het gemakkelijk want dan hoeven wij niet alle namen toe te voegen. En kan de uitslag sneller op site van uitslagen .nl. 

De lopen van 2019 zijn op: 6 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december.

De eerst volgende loop is 2 juni. Kijk hier voor uitvoerige beschrijving: 

2 Juni is een bijzondere loop. Voor meer info, Klik Hier.

De jeugd tot 12 jaar mag “Gratis” Meedoen!

Klik hier om voor in te schrijven voor deze loop.

 DEZE LOOP WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: 

Bier en Spijzenzaal Dennenoord, Palmen Sport uit Stramproy, Wertha bier, Richard van Alphen Tweewielers en Hema.

Vragen of tips naar: hemaijzerenmanloop@gmail.com. 

Foto’s laatste volksloop voor doorstart