Algemeen

De Atletiek- en Wandelsport Vereniging Weert is opgericht in 1966 en is hierna geleidelijk uitgegroeid tot een van de grootste atletiek- en wandelverenigingen in Limburg. Anno 2017 telt de vereniging zo’n 800 leden, waarvan ruim 450 leden zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) en meer dan 350 bij de Koninklijke WandelBond Nederland (KWBN).

Ongeveer 175 leden zijn actieve wedstrijdleden, de overige leden zijn recreatiesporters (recreatie-atletiek, sport overdag, sportief wandelen, Nordic Walking en recreatief wandelen) en kaderleden. Ook is een NSG-afdeling (verstandelijk gehandicapte sporters) actief. Sinds 2011 heeft de vereniging een nieuw verenigingsgebouw en atletiekbaan, gelegen aan de Parklaan in Weert (bij het College). Hier zijn uitgebreide faciliteiten voor zowel de wedstrijd- als recreatief sporter. Daarnaast vinden ook nog veel activiteiten plaats in het mooie natuurgebied rondom de IJzeren Man.

Activiteiten waarmee AV Weert zich onderscheidt van de meeste andere soortgelijke verenigingen zijn de maandelijkse Volksloop, oliebollenloop, singelloop, smoûzetocht, lente-, herfstwandeling en de gezamenlijke clubwandelingen. Ook hebben we als een van de weinige atletiekverenigingen in de omgeving de beschikking over een krachthonk, waar fitnessapparatuur te gebruiken is die specifiek is ontwikkeld voor atleten.

Wilt u kennismaken met AV Weert? Neem dan contact met ons op. Een paar keer meetrainen kan altijd. Of u nu 6 of 86 jaar bent… bij de grootste sportvereniging van Weert is voor iedereen een passende manier van bewegen te vinden.

Info@avweert.nl