Atletiek

Atletiek bestaat uit loop-, spring- en werponderdelen. Iedere atleet kan zich specialiseren in een of meerdere onderdelen. De jeugd doet dat bij AVWeert in meerkamp vorm. Ze trainen dus alle onderdelen van atletiek. 

Bij AV Weert kun je alle onderdelen van atletiek beoefenen. Voor ieder onderdeel hebben we een deskundige trainer.

Baanonderdelen

Alle trainingen voor de meerkamponderdelen vinden plaats op de baan. Hiervoor hebben we een prachtige complex met 8 banen, discuskooien, kogelstootringen, verspringbakken, hoogspringbakken, speerwerpbanen en een apart werpveld voor kogelslingeren. Verder is er een volledig ingerichte krachtruimte. In het trainingsoverzicht kun je zien op welke dag je met welk onderdeel aan de slag kunt.

Hardlopen

Hardlopen bij AV Weert kan op de atletiekbaan en in het bos bij de IJzeren Man in Weert. Op de baan kun je korte afstanden lopen, zoals de sprintnummers. Maar ook langere afstanden trainen kan prima op de baan. In het trainingsoverzicht zie je op welke dag je terecht kunt voor welk soort training.

Lekker hardlopen in de natuur kan ook bij AV Weert. Onder begeleiding van een deskundige trainer werk je aan een trainingsdoel, een wedstrijd, je gezondheid en/of je sociale contacten. Op verschillende dagen kun je bij diverse groepen terecht. In het trainingsoverzicht vind je meer informatie.