Recreatief

Iedereen, van jong tot oud, die houdt van ontspannen wandelen, buiten bewegen, natuur,  landschap en een praatje kan bij AV Weert terecht tijdens de vier wekelijkse en de maandelijkse wandelingen. Ongemerkt werk je dan ook nog aan je gezondheid. Er wordt gewandeld onder leiding  van gidsen/wandelbegeleiders. Na afloop van de wandelingen is er gelegenheid samen iets te drinken.

Op woensdag- en zondagochtend wordt er ongeveer 10 kilometer gewandeld ( wandelsnelheid rond 5,3 km/uur).
Op woensdagochtend start men om 9:00 uur vanuit een maandelijks wisselende locatie.
De locatie van de zondag wisselt wekelijks en de start is stipt om 9:00 uur.

Op vrijdagochtend kan ingestapt worden door mensen die hun wandelconditie nog wat moeten opbouwen maar die al wel een tempo tussen 4,5 en 5 km/uur kunnen wandelen. Er wordt dan ongeveer 7 kilometer gewandeld. De start is stipt om 9:30 uur vanuit dezelfde maandelijks wisselende locatie als op woensdag.

Op vrijdag is er ook een wandeling van 9.30 tot 10.30 uur (“Rustige Wandelaars”). Start- en finishadres: Natuur- en Milieucentrum, de IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, Weert.

Snelheid rond 4,2 km/uur, afstand 4 – 4,5 km. Zoals de andere wandelingen is ook deze wandeling in een groep onder leiding van een gids. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken (niet verplicht, wel altijd gezellig).

Als het mogelijk is wordt er maandelijks een 20 kilometertocht georganiseerd, meestal op zaterdag. Deze wandelingen zijn over het algemeen wat verder weg. Onderling vervoer wordt geregeld voor degenen die daar gebruik van willen maken.

Op zondagen wordt in de omgeving van Weert gewandeld. Vervoer naar de startplaats op zondag wordt vaak onderling door wandelaars geregeld d.m.v carpoolen.

De startplaatsen vindt u op onze  website op de pagina Wandelagenda en onder evenementen.

Overige wandelactiviteiten

De wandelafdeling organiseert onder auspiciën van de KWBN twee keer per jaar een wandeltocht met vrije inschrijving in Weert en omgeving. Daarbij zijn behalve leden van AV Weert ook niet-leden welkom.

  • Maart Lentewandeling
  • Oktober Herfstwandeling.

De wandelaar kan kiezen uit afstanden tussen de 7, 10, 15, 20 en 30 km.

Nieuwsgierig geworden naar onze activiteiten?
U kunt in overleg met de wandelbegeleider/gids altijd een paar keer meedoen om te kijken hoe het in de praktijk bevalt.

Bevalt het dan is een lidmaatschap beslist iets voor u. Voor informatie:

wandelen@avweert.nl