Recreatief

Iedereen, van jong tot oud, die houdt van ontspannen wandelen, buiten bewegen, natuur,  landschap en een praatje kan bij AV Weert terecht tijdens de vier wekelijkse en de maandelijkse wandelingen. Ongemerkt werk je dan ook nog aan je gezondheid. Er wordt gewandeld onder leiding  van gidsen/wandelbegeleiders. Na afloop van de wandelingen is er gelegenheid samen iets te drinken.

Op woensdag- en zondagochtend wordt er ongeveer 10 kilometer gewandeld ( wandelsnelheid rond 5,3 km/uur).
Op woensdagochtend start men om 9:00 uur vanuit een maandelijks wisselende locatie.
De locatie van de zondag wisselt wekelijks en de start is stipt om 9:00 uur.

Op vrijdagochtend kan ingestapt worden door mensen die hun wandelconditie nog wat moeten opbouwen maar die al wel een tempo tussen 4,5 en 5 km/uur kunnen wandelen. Er wordt dan ongeveer 7 kilometer gewandeld. De start is stipt om 9:30 uur vanuit dezelfde maandelijks wisselende locatie als op woensdag.

Ook is er een wandelgroep voor mensen die, om welke reden dan ook, langzamer ( 4 km/uur)  en minder ver kunnen lopen. Denk aan ouderen, mensen die revalideren na een blessure, startende wandelaars. Deze groep start vanaf een vaste locatie (Café Dennenoord) om 9.30 uur).  Men loopt tot 6 kilometer.

Maandelijks wordt er een 20 kilometertocht georganiseerd, meestal op zaterdag.

Gewandeld wordt in de omgeving van Weert, op zondagen en bij 20 kilometertochten wat verder weg.  Vervoer naar de startplaats op zondag en bij de 20 kilometertochten is geregeld voor degenen die daar gebruik van willen maken.

De startplaatsen vindt u op onze  website op de pagina Wandelagenda. Daarnaast worden ze tijdig in de digitale nieuwsbrief bekend gemaakt.

In het trainingsschema zijn naast wandeltrainingen ook  de tijdstippen voor recreatief wandelen en hun doelgroepen vermeld.

Overige wandelactiviteiten

De wandelafdeling organiseert onder auspiciën van de LWB drie keer per jaar een wandeltocht met vrije inschrijving in Weert en omgeving. Daarbij zijn behalve leden van AV Weert ook niet-leden welkom.

  • Eind januari is er de Wintertocht,
  • eind maart de Bob’s Adventurestore Lentetocht en
  • eind oktober de Herfsttocht.

De wandelaar kan kiezen uit afstanden tussen de 7 en 30 km.

Ook organiseert de wandelafdeling, samen met voetbalvereniging Wilhelmina ’08, jaarlijks de befaamde Smouzetocht. Wanneer je het Weerter dialect verstaat, begrijp je het al: afwisselend wandelen en lekker eten!

Nieuwsgierig geworden naar onze activiteiten?
U kunt in overleg met de wandelbegeleider/gids altijd een paar keer meedoen om te kijken hoe het in de praktijk bevalt.

Bevalt het dan is een lidmaatschap beslist iets voor u. Voor informatie:

wandelen@avweert.nl