Nordic Walking

Nordic walking is geen wandelen, sportief wandelen of joggen. Door het gebruik van stokken, “poles”,  is het een total body work out in de buitenlucht die jong en oud weet te verleiden.

Nordic Walking zorgt ervoor dat het wandelen effectiever wordt, omdat ook  de rug-, schouder- en armspieren tijdens deze wandelvorm intensief worden gebruikt. Het is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud.

Tijdens de training die een uur duurt en bestaat uit een warming up, kern en cool down, wordt aandacht besteedt aan techniek, het verbeteren van uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en coördinatie in de vorm van loopoefeningen, lopen met tempo- of paswisselingen, inhaallopen, spellen, heuvellopen, krachtoefeningen, circuits. Er wordt gewerkt aan behoud of  opbouw van conditie startend vanuit elk mogelijk niveau.

Voor mensen die aan Nordic Walking doen wordt door AV Weert op dinsdagavond, donderdagochtend en zondagochtend een training gegeven in de bossen rond de IJzeren Man of op de atletiekbaan.

Omdat het  belangrijk is de juiste techniek te gebruiken is het volgen van een techniekcursus van 5 á 6 lessen nodig om mee te kunnen doen met de trainingen. Over de techniekcursus kan men bij de trainers informatie verkrijgen.

Nieuwsgierig geworden naar onze activiteiten?
U kunt in overleg met de wandeltrainer of wandelbegeleider/gids altijd een paar keer meedoen om te kijken hoe het in de praktijk bevalt.

Bevalt het dan is een lidmaatschap beslist iets voor u. Voor informatie

wandelen@avweert.nl