Sportief

Sportief wandelen is een vorm van bewegen buiten, toegankelijk voor iedereen, waarbij wandeltechniek, opbouwen van uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid en snelheid aan de orde komen. Dit gebeurt gevarieerd, soms ook speels.

AV Weert verzorgt wekelijks diverse trainingen sportief wandelen.

De trainingen duren ongeveer een uur en zijn opgebouwd uit een warming up met inwandelen en oefeningen om het lichaam op de training voor te bereiden, een kern met afwisselend aandacht voor opbouw van uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, lenigheid en coördinatie en een afkoelperiode waarin uitgelopen wordt en rek- en strekoefeningen worden gedaan, dit alles lekker buiten in een groep.

Voor de kern moet u denken aan wandelen met tempowisselingen, stevig doorwandelen, inhaalspellen, wandelen door mul zand, heuvel op en af, allerhande stapvormen, oefeningen ter versterking van buik- en rugspieren, beenspieren, arm- en borstspieren.

Instappen in deze vorm van wandelsport kan iedereen. Vanuit de huidige conditie wordt er in de trainingen gewerkt aan het behoud of de verbetering van uw conditie.

Trainingen worden verzorgd in de bossen rond de IJzeren Man of op de atletiekbaan.

In het trainingsschema vindt u de juiste tijdstippen, locatie, doelgroepen.

Nieuwsgierig geworden naar onze activiteiten?
U kunt in overleg met de wandeltrainer of wandelbegeleider/gids altijd een paar keer meedoen om te kijken hoe het in de praktijk bevalt.

Bevalt het dan is een lidmaatschap beslist iets voor u. Voor informatie:

wandelen@avweert.nl