De Oeuvre Award voor Paul Schorsch, de Oprichter van de Volksloop (Hema IJzeren Man Loop)

Tijdens het Kiwanis Sportgala Weert op zaterdag18 januari 2020 werd de Sport Oeuvre Award Weert uitgereikt aan een persoon of groep personen die een belangrijke staat van dienst hebben voor de sport in Weert. Deze keer gaat deze prijs naar Paul Schorsch, oprichter van de IJzeren Man Volksloop, onder de vlag van AV Weert. Inmiddels bekend als de HEMA IJzeren Man loop.

Paul Schorsch is in april 1980 (bijna 40 jaar geleden) gestart met de toenmalige IJzeren Man Volksloop. Elke eerste zondag van de maand, weer of geen weer, feestdag of geen feestdag (denk aan Pasen, Nieuwjaarsdag) de Volksloop ging door. En altijd was Paul aanwezig, naast de talloze vrijwilligers en EHBO-ers.  

Gedurende de afgelopen jaren kende de loop hoogtij- en laagtijdagen. Het viel niet mee elke eerste zondag klaar te staan. Zeker met slecht weer, soms tekort aan vrijwilligers en dan weer lagere en dan weer hogere aantallen deelnemers. Maar de loop ging altijd door. 

Paul bleef organisator en werd na de 100e loop opgevolgd door Cor van den Kerkhof. In 1994 namen Jack van Gameren, Toos Doré en André Slabbers de organisatie op zich en op een gegeven moment Jac Gilissen. Begin 2018 nam Wim Janssen het stokje over en veranderde de naam in Hema IJzeren Man Loop.

In  April 2020 wordt het 40 jarig jubileum gevierd. In ieder geval wil de organisatie dan een reünie van oud lopers op zetten. Iedereen die nog kan lopen en ooit meegedaan heeft is die dag welkom. Ook mag je komen als je nog nooit mee gedaan hebt!

Dit en nog veel meer vindt plaats op 5 april 2020.