Een Hema Volksloop zoals in de zomer!

Met een stralende zon werd op zondag 7 april 2024 de 517e Hema Volksloop plaats.  Na alle regen van de afgelopen weken, eindelijk een warme dag met een ideaal loop klimaat.

Om half tien stond de jeugd te trappelen van opwinding om aan de tweede van de zes jeugdwedstrijden te beginnen. Er werd dan ook fel gestreden voor de prijzen die Posno Sport ter beschikking stelt. 

Tijdens deze editie waren er weer diverse jubilarissen. Zowel bij de jeugd als bij de senioren. Zij kregen allemaal een medaille uitgereikt. Twee jeugdige lopers, met name Jealy Sint Jago en Fay Bakker die allebei tien keer hadden meegedaan. Bij de senioren was dat Rudy Verhees. Tevens was er een jubilaris die voor de vijftigste keer meedeed. Hiervoor kreeg Wilbert Driessen een aandenken uitgereikt.

AFSTANSRECORD

Een deelnemer bij de jeugd had op 3 maart een parcoursrecord gelopen over de afstand 1.3 km. Jaivik Kiggen had deze afstand van 5.36 minuten naar 5.31 minuten. Daarvoor kreeg ook hij een aandenken.

STEEDS MEER DEELNEMERS.

Mede door de mooie vooruitzichten en op zondagmorgen het stralende weer, waren er deze keer ruim tweehonderd in de twintig inschrijvingen. De Volksloop in Weert, die al bestaat vanaf april 1980, groeit langzaam maar zeker weer naar het oude niveau. Iedere maand zijn er veel nieuwe lopers en ze komen van heinde en verre. Niet alleen uit Midden-Limburg maar ook uit Brabant, België tot aan Maastricht toe.  Samenlopen is leuk en het stimuleert en bewegen is gezond. In Weert kun je iedere eerste zondag van de maand lopen. Over prachtige parcoursen en met veel extra’s. Je tijd wordt geregistreerd en als je tien, 50 of 100 keer hebt meegedaan dan krijg je een aandenken.

Kom je acht keer of meer per jaar, dan maak je kans op een mooie fiets. Deze keer is dat een E-bike die beschikbaar is gesteld door Bikkel, samen met Fietsservice Weert.

De volgende loop is op de eerste zondag van mei en wel op 5 mei.

Voorinschrijven kan tot en met donderdag 2 mei. 

Ga naar: https://inschrijven.nl/form/2024050516344-nl

Er wordt iedere maand gestart bij Dennenoord Voorhoeveweg 2 in Weert, bij de IJzeren Man. Voorinschrijven € 3,00. Inschrijven zondag 5 mei € 4,50. 

Zorg dat je op tijd bent in verband met parkeren.

Jeugd tot en met 15 jaar gratis.

De Volksloop komt tot stand door: HEMA, POSNO- SPORT, BIKKEL-FIETSSERVICE WEERT, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, J&J SCHILDER & AFWERK, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT