Een natte Hema Volksloop op zondag 3 oktober.

De volksloop is afgelopen zondag weer van start gegaan.

Dit is al de 488e loop georganiseerd door AV Weert in het bosrijke gebied van de IJzeren Man.Om kwart voor tien werd gestart met de allerkleinste op de 1.3 en 2.5 kilometer. Om Tien uur gaan de langere afstanden van start. Niet alleen mag de jeugd tot 15 jaar gratis meedoen, maar er zijn dan ook wedstrijden voor de jeugd. Dit dankzij Pets&Co en Stichting Gezond en Ontspanning die dit mogelijk maken.

De lopers voor de langere afstanden komen naar Weert uit de verre omtrek en weten deze loop te vinden. Diverse lopers komen uit België, Brabant, Limburg en zelfs uit Duitsland. Enkele lopers uit Mechernich, Duitsland, rijden heen en terug 200 kilometer om aan onze loop deel te nemen.

De nieuwe routes langs het water bij de Weerter IJzerenman vallen ook bij deze lopers in de smaak. Ondanks het mindere weer hadden zich toch weer meer dan honderdtwintig lopers aangemeld. De lichte regen en de niet al te warme temperatuur maakte er een fijn loopweer van.

Jos Hopman, honderdvijftig keer deelgenomen.

Ook hadden we vandaag weer een loper die vaak heeft deelgenomen. Deze keer was het Jos Hopman. Elke keer komt deze loper uit Eindhoven om deel te nemen aan onze loop. Jos is heel zijn leven een fervent marathon- loper geweest. Hij heeft er echt vele gelopen. Nu op tweeëntachtig jarige leeftijd doet hij het iets rustiger aan. Maar voor 11.8 of voor 15.5 kilometer, draait hij zijn hand nog steeds niet om. We hebben hem uiteraard in het zonnetje gezet. Zeker omdat hij onze organisatie ook bijstaat als vrijwilliger. Een dikke pluim voor Jos en op naar de driehonderd keer. Wat hij met een flinke lach in ontvangst nam.

Dus kom ook meedoen. Als je tien keer hebt meegedaan dan krijg je al een medaille als herinnering. Als je vijftig, honderd, honderdvijftig en bij elke vijftig keer meer, meedoet ontvang je een herinneringen standaard. Deze mooie prijzen zijn beschikbaar gesteld door Posno-Sport uit Weert.

Al met al weer een mooie maandelijkse loop van AV Weert bij de IJzerenman.

De volgende loop is op de eerste zondag van november en wel op de zevende dag van die maand. Vanaf 10 oktober kun je via www.inschrijven.nl weer inschrijven tot 4 november.

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door: 

HEMA, POSNO- SPORT, ERKENS FIETSTECHNIEK, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, PETS &CO, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT