Een warme Hema Volksloop op zondag 5 september

De volksloop is afgelopen zondag van start gegaan onder warme omstandigheden. Voor de loop van september hadden zich via voorinschrijven een honderdveertig tal deelnemers ingeschreven. Er werd weer gelopen op de nieuwe parcoursen.

Ook werd niet alleen op de twee nieuwe parcoursen gelopen, maar waren er ook weer jeugdwedstrijden voor de jongeren. De jeugd tot en met vijftien jaar, die dit jaar voor het eerst dankzij Pets&Co en Stichting Gezond en Ontspanning, gratis mee kunnen doen, werden nu ook weer verrast doordat de eerste lopers van de zes categorieën in de prijzen vielen. Zowel bij de meisjes als bij de jongens, op de drie afstanden van 1.3, 2.5 en de 3.9 kilometer, winnen de drie eerst aankomende een gouden, zilveren of een bronzen medaille. 

De lopers voor de langere afstanden konden nu ook weer kiezen tussen de twee parcoursen. Beide parcoursen lopen door het schitterende gebied van de IJzerenman. Route A is een redelijk vlakke route zoals we eerder ook al hadden, maar toch grotendeels vernieuwd. De B- Route is wel wat pittiger waardoor het meer een echte crossloop wordt. Een parcours met heuvels en stronken van bomen en wortels. Dus daardoor moeten de lopers wel geconcentreerder lopen. Een echte uitdaging dus, wat de meeste sporters na afloop ook bevestigde. Ook nu waren de lopers weer erg enthousiast over de nieuwe routes langs het water bij de Weerter IJzerenman. Wel hadden sommige lopers last van het warme weer. De hogere temperaturen noodzaakte diverse lopers om een kortere afstand te lopen. Al met al was het toch een prima loop op deze eerste zondag van september.

.

Marcel Bouten, vijftig keer deelgenomen.

Ook hadden we vandaag weer een loper die vijftig keer had deelgenomen.  Deze keer was het Marcel Bouten uit Weert. Vijftig keer meedoen betekend toch dat je meer dan vier jaar elke zondag meegedaan moet hebben. Je kunt het natuurlijk ook wat meer spreiden. Maar heel veel lopers zien we vaak elke keer terug. Vijftig keer is dus een prachtige prestatie van Marcel. Dus kom ook meedoen. Als je tien keer hebt meegedaan dan krijg je al een medaille als herinnering. Als je vijftig, honderd, honderdvijftig en zo voorts, bij elke vijftig keer meer, meedoet ontvang je een standaard. Deze mooie prijzen zijn beschikbaar gesteld door Posno-Sport uit Weert . .

Al met al weer een mooie maandelijkse loop van AV Weert bij de IJzerenman.

De volgende loop is op de eerste zondag van oktober en wel op de derde dag van die maand. Vanaf 10 september kun je via www.inschrijven.nl weer inschrijven tot 30 september.

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door: 

HEMA, POSNO- SPORT, ERKENS FIETSTECHNIEK, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, PETS &CO, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT