Eerste Hema IJzeren Man Volksloop in 2023.

Zondag 1 januari, de eerste zondag van het nieuwe jaar. Zoals gebruikelijk is er op de eerste zondag van iedere maand een Hema Volksloop. Dus ook vandaag. Een honderdtal lopers, die gisteren oudjaarsavond hadden, stonden vanmorgen aan de start om hun afstand te lopen.

Bij de jeugd op de korte afstand nam Jaydon Sint Jago nog een prijs in ontvangst die hij afgelopen jaar gewonnen had met de jeugdcompetitie. In december was dat niet gelukt doordat hij toen vakantie had. De jeugd tot vijftien jaar kunnen ook in 2023 weer gratis deelnemen. Dit dankzij “Sport-Akkoord Weert” en “Stichting Gezond en Ontspanning” uit Nederweert. Ook dit jaar zal er vanaf april weer een jeugdcompetitie gehouden worden.

Bij de senioren werd Harrie Nouwen uit Budel geëerd met een aandenken, omdat hij al tweehonderd en vijftig keer heeft deelgenomen. Een knappe prestatie door een trouwe deelnemer. Bij de senioren komt er weer een competitie met de meest progressieve loper. Daardoor winnen niet de snelste lopers, maar diegene, die het meeste geplust hebben met hun conditie, zodat iedereen kan winnen in zijn of haar categorie.

.

Ook is het positief dat het inschrijfgeld niet is verhoogd. Alles wordt duurder, echter de Volksloop blijft dezelfde prijs, zodat hier iedereen aan deel kan nemen.

Ook kan diegene die dit jaar acht keer of meer heeft deelgenomen aan deze maandelijkse loop een prachtige E-Bike winnen ter waarde van € 1749,00. Deze is beschikbaar gesteld door Bikkel-Bikes/ Fiets Service Weert. Omdat ook diverse lopers met een prijs van Hema of Posno-Sport en met een wafel, ter ere van Nieuwjaar, naar huis gingen, zag je alleen maar blije gezichten. Volgende loop is op 5 februari. Hier de Link om voor in te schrijven: hier inschrijven tot en met 2 februari.