Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

20 km wandeling Wanssum

15 juni @ 08:15 - 17:00

Ook in juni organiseren we weer een 20 km wandeling in een prachtige omgeving. Heb je zin om mee te gaan dan meld je aan!

Gidsen: Wim en Annie Kessels

Vertrektijd: Weert/Nederweert 8.15 uur.

Startlocatie: Parkeerplaat Sportpark de Meulenbeek, Venrayseweg, 5861CX Wanssum.

Na aankomst In Wanssum drinken we eerst een kop koffie of thee bij De Echte Bakker. Daarna wandelen we richting Blitterswijck. Een mooie omgeving door de uiterwaarden van de Maas.

Na bijna 10 km maken we een stop bij Café Zwart in Blitterswijck, waar we ook soep kunnen nuttigen. Van tevoren bestellen hoeft niet en welke soep op het menu staat is een verrassing. De wandeltocht gaat daarna door een deel van de in 2012 aangelegde klimaatbuffer ’t Sohr, een oude Maasmeander die nu onderdeel is van Maaspark Ooijen-Wanssum. Bij hoge waterstanden van de Maas gaat de geul stromen en voert Maaswater af zodat de kans op overstromingen vermindert. Na ongeveer 6.5 km arriveren we in Meerlo, waar we even pauzeren voordat we langs de Groote Molenbeek terug lopen naar Wanssum.

Opgeven, tot uiterlijk 13 juni, bij Wim en Annie Kessels: w.kessels1@chello.nl

Daarnaast doorgeven wie rechtstreeks gaat, of wie in de gelegenheid is om mensen mee te nemen die geen vervoer hebben. Als je geen vervoer hebt geef dit dan door.

Voor vervoer is de vergoeding aan de chauffeur €5,-

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
08:15 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Wim en Annie Kessels