Geslaagde Volksloop met natuurlijke obstakels!

Vanmorgen gingen weer veel lopers van start bij de maandelijkse Volksloop. Het weer was dan ook nog niet echt warm, wel een beetje drukkend. Echter het was heel prettig om te lopen. Zeker als je door het bos loopt, tussen het mooie groen en langs de meertjes. 

Vandaag speelde de natuur een nadrukkelijk rol in onze maandelijkse loop. Op de ronde van 6.0 kilometer, hadden een aantal zwanen, nesten gebouwd. Daar huisden ze met hun jongen. Om hun nesten te beschermen worden de zwanen agressief. Daardoor was het onmogelijk om de lopers daar te laten passeren. De route was daarom gewijzigd en liep nu via de parkeerplaats van het zwembad. De natuur laat zich in ieder geval niet dwingen. De lopers van de 15.5, 12.0 en 6.0 kilometer liepen hierdoor een iets grotere ronden dan normaal

.

Voor de start van de jeugd 1.3 en 2.5 kilometer om 9.30 kreeg Jonas Peeters uit Maaseik een herinnering voor zijn afstandsrecord van 4 juni. Bij de jongens 2.5 kilometer heeft hij toen het parcoursrecord teruggebracht naar de tijd van 10:00 naar 09:57 minuten.

 

Bij de langere afstanden hadden we ook weer een aantal jubilarissen. Vivianne van de Moosdijk, Daan van Hoef en Linda van de Mortel ontvingen allemaal een medaille omdat ze voor de tiende keer deelgenomen hadden. Godelieve van Otterdijk en Nelson J Peterson werden geëerd voor vijftig deelnames. En de Weertenaren Gard Neijnens en Frans van Diepen hebben beide tweehonderd keer deelgenomen. Al deze lopers kregen een mooi aandenken voor hun geweldige prestaties.

Na de wedstrijden werden alle lopers verrast met de vernieuwde Hema korting bon. Korting bij de Hema en een softijs gratis. Tevens vond er een verloting plaats van de Hema-bonnen, de Posno- Sport-bonnen en Wijnhuis Weert cadeaubon. Waarmee weer een mooie loopmorgen werd afgesloten.

Je kunt voor 6 augustus alweer inschrijven, via deze link: https://inschrijven.nl/form/2023080616344-nl

Iedere maand lopen aan de IJzeren Man is goed voor jouw conditie!

HEMA, POSNO- SPORT, BIKKEL-FIETSSERVICE WEERT, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, SPORT-AKKOORD WEERT, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT