Hema ijzeren man loop met een lach en een traan.

Onder mooie weersomstandigheden is een er vandaag zondag 7 augustus 2022 de Hema IJzeren Man Volksloop gelopen. Het was weer mooi lopen langs het water bij de IJzeren Man. Wel was het warm maar toch was het weer genieten.

Bij de Jeugd werd een loper geëerd voor zijn 10 deelnames. Sjoerd Timmermans nam vol trots zijn mooi Medaille in ontvangst. Daarna ging hij weer van start voor de elfde keer.

Bij de senioren was ook een jubilaris. Anne Iken nam vandaag voor de tweehonderdste keer deel aan deze mooie Volksloop. Beide lopers kregen uit handen van Wim Janssen hun herinnering uitgereikt.

Ook werden de lopers geattendeerd op 4 september. Dan wordt namelijk de 500e loop georganiseerd vanaf 1980. We willen hier een leuk feestje van maken met zoveel mogelijk lopers. Hiervoor HEBBEN AL VEEL LOPERS ingeschreven. De loper die Inschrijft voor 15 augustus voor deze loop, krijgt een mooi Jubileumshirt. Vertel dit rond. Laat al de lopers in de regio proeven aan dit unieke evenement dat iedere eerste zondag van de maand wordt gehouden.

Afscheid van Sjraar.

Afgelopen week ontvingen wij een triest bericht. Sjraar Heussen is zondag 31 juli overleden. We wisten dat hij ziek was, maar dat het allemaal zo snel zou gaan hadden we niet verwacht. Afgelopen 3 juli heeft hij nog aan de Volksloop deelgenomen. Sjraar was een aimabel mens, maar ook eigengereid. Wel altijd sportief. Hij heeft jaren gevoetbald bij DESM. Verder was hij een fervent tafeltennisser en natuurlijk hardloper. Dansen deed hij ook graag. Op de Volksloop was hij bijna altijd, “zijn vakanties werden hierop zelfs aangepast”. Als hij er een keer niet was werd er gevraagd of hij soms “ziek” was.

Hij had zo graag de 500 keer meegelopen. Als Corona er niet tussen gekomen was had hij er dichtbij gezeten. Hij verheugde zich op onze 500e loop. Voor die loop had hij de maat van het shirtje al opgegeven. We hebben dit shirtje dan ook al gereserveerd voor hem. We zullen hem missen. Met 1 minuut stilte en een applaus hebben wij “Mister Volksloop” herdacht.