Hema Volksloop 7 november

Drukke Hema Volksloop aan de IJzeren Man.

Onder zeer mooie omstandigheden werd er vandaag gelopen bij de maandelijkse Hema Volksloop. Heerlijk herfstweer, met vallende bladeren.  Niet al te nat, dus een ideaal loopweer. Deze loop ging voor de 489e keer van start. We hadden ook weer enkele lopers die 50 of 250 keer hebben deelgenomen. Leny Stempher- Arts deed voor de vijftigste keer mee en Henk Snijders liep zijn tweehonderd en vijftigste Volksloop. Deze lopers kregen uiteraard een aandenken aangeboden .

De loop voor de jeugd voor de 1.3 en 2.5 kilometer begon al om 9.30 uur. De jeugd tot en met 15 jaar loopt om 10.00 uur mee met de 3.9 kilometer. Deze jeugd, die gratis deel mogen nemen, liepen hun laatste wedstrijden om de medailles. Wel kunnen ze in op 5 december weer gratis meedoen. Dit mede dankzij de sponsors PETS &CO, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING beide uit Nederweert.

Om 10.00 uur er werd gestart voor de langere afstanden van 3.9 tot en met 17.6 kilometer. Doordat er ruim honderdvijftig voorinschrijvingen waren werd er gestart in drie groepen. De langere afstanden gingen eerst van start, daarna met ruime tussenpose de 7.6 en de 3.9 kilometer. Zodat er genoeg afstand was tussen de lopers.

Veel lopers wonnen leuke prijzen met de maandelijkse tombola, die beschikbaar waren gesteld door onze sponsors.

Op 5 december, de morgen voor pakjesavond, vindt onze 490e Hema Volksloop plaats. De jeugd tot en met 15 jaar voor de 1.3 en 2.5 km en 3,9 kan dan weer gratis deelnemen. Wel moet Iedereen weer voorinschrijven.

De senioren vanaf 16 jaar betalen voor elke afstand € 2,50.                                                           Tot en met 2 december 23.59 uur kan men inschrijven via deze site:   Dit kan weer vanaf 10 november. Na-inschrijven kan niet.

Tot zondag 5 december.

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door: 

HEMA, POSNO- SPORT, ERKENS FIETSTECHNIEK, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, PETS &CO, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT