Hema Volksloop met eerste winnaars in de jeugdwedstrijden.

De volksloop is afgelopen zondag 1 augustus gestart onder zeer goede omstandigheden. Heerlijk loopweer en met zeer mooie parcoursen.

Er werd niet alleen op twee nieuwe parcoursen gelopen, maar er waren ook voor het eerst jeugdwedstrijden voor de jongeren. De jeugd tot en met vijftien jaar, die dit jaar voor het eerst dankzij Pets&Co en Stichting Gezond en Ontspanning, beide uit Nederweert, gratis mee konden doen, werden nu ook nog verrast doordat de eerste lopers van de drie afstanden in de prijzen vielen.

Ondanks de vakantie waren er toch weer een honderd twintig deelnemers, die ingeschreven hadden. De lopers konden nu kiezen tussen twee parcoursen. Beide parcoursen lopen door het schitterende gebied van de IJzerenman. Route A is een redelijk vlakke route zoals we eerder ook al hadden, maar toch grotendeels vernieuwd. De B- Route is wel wat pittiger waardoor het meer een echte cross loop wordt. Een parcours met heuvels en stronken van bomen en wortels. Dus daardoor moeten de lopers wel geconcentreerder lopen. Een echte uitdaging dus, wat de meeste sporters na afloop ook bevestigde. Maar over het algemeen waren de meeste lopers erg enthousiast over de mooie routes langs het water bij de Weerter IJzeren man.

Jos Adriaans, vijftig keer deelgenomen.

Bij de Volksloop wordt bijgehouden hoe vaak je meedoet. Als je tien keer hebt meegedaan krijg je een medaille als herinnering. Als je vijftig, honderd, honderdvijftig en zo voorts, bij elke vijftig keer meer, meedoet ontvang je een standaard. Beschikbaar gesteld door Posno Sport uit Weert. Deze keer hadden we Jos Adriaans, die voor de vijftigste keer deelnam. Voor de start nam hij zijn herinnering, onder applaus van de andere deelnemers uit handen van Wim Janssen in ontvangst.

Al met al weer een mooie maandelijkse loop van AV Weert bij de IJzerenman.

De volgende loop is op de eerste zondag van september en wel op 5 september.

Hiervoor kun je nu weer inschrijven, klik hier!