Hema Volksloop onder moeilijke omstandigheden.

Vandaag zondag 4 oktober  2020 heeft de   “Hema Volksloop” weer  plaatsgevonden. Deze keer moesten we extra alert zijn omdat het Corona Virus weer meer slachtoffers eist. 

Uiteraard  houden we ons aan de Covid-19 regels en aan de betreffende KNAU- Regels, die hiervoor zijn gemaakt. 

We attenderen er iedereen op dat ze niet met te grote groepen bij elkaar staan. Samen met de overheid en de Veiligheidsregio Midden en Noord Limburg proberen we alles veilig en gezond te houden. 

Omdat het weer slechter wordt en binnen in plaats van buiten de startnummers moesten worden afgehaald, konden we dankzij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord de startnummers met een zeer beperkt risico uitreiken. Deze ondernemer stelde zijn zaal ter beschikking waar op diverse tafels voor elke lopersgroep nummers konden worden afgehaald. Via een zijdeur konden de lopers weer naar buiten. Ook werd er steeds een kleine groep binnen gelaten. Zodat iedereen afstand kon bewaren. Tevens droegen diverse mensen mondkapjes.

Ook deze keer kon er alleen maar voorinscghrijven worden. Bijna 150 deelnemers hadden ingeschreven. Ook waren er nu diverse lopers die het niet vertrouwde en die hebben zich afgemeld.  Ondanks deze tegenvaller stonden er  toch een kleine 130 lopers om 10.00 uur aan de start. Weer werd er gestart in groepen van 30 tot 40 lopers. Elke groep ging met een tussentijd van start. Op het parcours is ook genoeg ruimte om mekaar te passeren. Dit verloopt over het algemeen prima.

Het loop-weer was prettig vandaag  en het parcours lag er ondanks de regen redelijk goed bij. Na de loop werden 11 deelnemers verrast door een waardebonnen van Hema, Posno of Bacio. Deze laatste bonnen zijn voor de jeugd. Een van de jongste lopers, Luka Lenears, mocht zo een Bacio IJsbon in ontvangst nemen. Tevens maken veel lopers kans op een prachtige ATB van Erkens Fiets Techniek uit Weert. Die zal in januari worden verloot onder de deelnemers die in 2020 zes keer hebben deelgenomen.

Een half uur nadat de laatste loper binnen was, stonden de uitslagen op Internet.

Kijk hiervoor op www.uitslagen.nl  

Volgende “Hema Volksloop” wodt gelopen op de eerste zondag in November. 

Dus 1 November 2020 weer lopen in Weert bij de IJzeren Man.. 

Deze Volksloop wordt gesteund door Hema, Posno- sport, Dennenoord, 

Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren.