Mooie Hema Volksloop onder goede omstandigheden. 

Op 1 oktober werd weer de maandelijkse Volksloop gelopen. Het parcours lag er prachtig bij. Men kon nog lopen in korte broek omdat al vroeg de temperatuur naar twintig graden liep. De opkomst van de jeugddeelnemers was ook weer groots. Ruim vijftig jongens en meisjes tot en met vijftien jaar, voor de 1.3, 2.5 en de 4.0 kilometer. Die dankzij Sport-akkoord Weert en Gezondheid en ontspanning uit Nederweert gratis mee konden doen. Al vanaf drie jaar lopen ze mee, meestal onder begeleiding van een familielid maar ze lopen toch 1.3 kilometer. Veel ouders en grootouders genieten bij de finish van de prestaties hun kinderen en kleinkinderen.

Kevin Bruijnaerts Overleden.

Op 3 september is Kevin Bruijnaerts, op veertig jarige leeftijd overleden. Een fervent sporter en ook een van onze trouwe deelnemers. Kevin hebben we op deze zondag herdacht met 1 minuut stilte.

De laatste jaren hebben we steeds meer nieuwe lopers. Dat is ook nodig voor de continuïteit van onze loop. Zoals vermeld veel nieuwe jeugdige, mannen en zeker ook veel vrouwen zijn nieuw. Dit merken we aan het grote aantal deelnemers die tien keer deelgenomen hebben. Bij de jeugd waren dat vandaag Benthe en Mirthe Holtman, Nele Hartogs en Jonas van de Ven. Bij de senioren waren dit Maartje Rutjens, Paul van de Ven, Nick Betuw, Sander Timmermans en Gabrielle ten Velde. Zij ontvingen allemaal een Weerter Medaille uit handen van Wim Janssen.

Ook werd Henk Moonen in het zonnetje gezet. Wat met dit mooie weer natuurlijk niet zo moeilijk was. Hij werd geëerd omdat hij 250 keer heeft meegedaan. Omgerekend meer dan twintig jaar. Een prima prestatie dus

.

Sinds dat onze loop nieuwe parcoursen heeft worden er ook weer parcours- records gelopen. Op 3 september heeft Yarka Batenburg uit Geldrop het record van de vier kilometer, bij de vrouwen, van 18:27 naar 18:11 gebracht. Ook een prima prestatie dus, waarvoor ook zij een herinnering kreeg

.

.

Na afloop kregen de winnaars van de tombola de prijzen van Hema- en Posno waardebonnen uitgereikt. Waarmee weer een mooie Volksloop werd afgesloten.

De volgende Hema Volksloop is op 5 november.

HEMA, POSNO- SPORT, BIKKEL-FIETSSERVICE WEERT, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, SPORT-AKKOORD WEERT, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT.