Quinty Keijsers Nederlands Kampioen Polsstokhoogspringen

Afgelopen weekend vonden in Apeldoorn de NK Indooratletiek voor junioren plaats. Twee atleten van AV Weert hadden zich aangemeld voor dit kampioenschap. Ali Selman deed in de categorie jongens U20 mee aan de onderdelen 60m en 200m sprint en Quinty Keijsers deed mee op het onderdeel polsstokhoogspringen bij de meisjes U18.

Ali Selman

Ali startte zaterdag op de 60m en in de serie liep hij een persoonlijk record van 7.31sec, wat hem een plaats opleverde in de halve finale. In de halve finale wist hij zijn persoonlijke record aan te scherpen naar 7.27sec. wat hem net geen finale plek opleverde. Zondag liep Ali voor het eerst de 200m indoor. Hij zette hier een mooie tijd neer van 23.39s. Helaas was het niet snel genoeg om door de gaan naar de halve finale.

Quinty Keijsers

Quinty was een van de favorieten om met de Nederlandse titel polsstokhoogspringen naar huis te gaan. Voor aanvang van de wedstrijd stond ze met een hoogte van 3,40m op een tweede plek op de Nederlandse ranglijst.

Ze startte de wedstrijd op een hoogte van 3,20m, die ruim werd gehaald. Ook de hoogtes 3,30m en 3,40m waren geen probleem. Op 3,50m bleef Quinty samen met Sietske Elseman over, wat haar verzekerde van een tweede plek. Beide dames sprongen af in de eerste poging. Quinty wist haar zenuwen in bedwang te houden en haalde de hoogte in haar tweede poging wel.

In de spannende wedstrijd moest Quinty toekijken of Sietske de 3,50m nog zou halen in haar tweede en derde poging. Tot haar vreugde lukte dit niet en dat verzekerde haar van haar titel. Met deze titel op zak ging ze verder op een hoogte van 3.55m, die ze in haar eerste poging met grote blijdschap haalde.

Hierna liet Quinty de lat op 3,60m leggen, die ze tot haar grote verbazing in de derde poging haalde. Het is voor haar een verbetering van 20 cm op haar persoonlijke record. De volgende hoogte was 3,70m – die nog net iets te hoog voor haar was, maar zeker haalbaar.

Quinty startte ruim een jaar geleden met het polsstokspringen en behaalde vorig jaar een zevende plek op het NK Indoor met een hoogte van 2,90m. Afgelopen zomer behaalde ze een tweede plek buiten op het NK met 3,27m. Hiermee laat Quinty een gestage groei zien voor mooie prestaties in de toekomst. Met het behalen van deze Nederlandse titel treedt ze in de voetsporen van haar vader Richel Keijsers, die ook een aantal Nederlandse titels polsstokhoogspringen op zijn naam heeft staan.

Komend weekend mag Quinty meedoen bij de NK senioren waar ze weer een poging kan doen om de 3,70m te bedwingen.