Verslag demo WinnerCam

Op donderdagavond 24 oktober heeft Bastiaan Lijesen een korte maar goede presentatie gegeven over de app “WinnerCam”. Deze video app is speciaal ontwikkeld voor de atleet en waarin de trainer/coach zijn/haar aanwijzingen op kan geven.

Waarom zou zo’n app nodig zijn?

Als men zich wil verbeteren, in welke hoedanigheid dan ook, dan is tekst veelal onvoldoende. Als je deze tekst leest dan weet je nog niet hoe je zelf loopt (bron: sport.be):

In beeld: slechte vs goede loophouding

24.10.2019 | PHILIPPE CROLS

473

Een goede loophouding aannemen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn heel wat zaken waarmee je rekening moet houden als je efficiënt wil lopen.

Op bovenstaande afbeelding, die we terugvonden op 9gag.com, zie je mooi het verschil tussen de loophouding die heel wat mensen aannemen en degene die zorgt voor meer efficiëntie. Zo is het belangrijk om je bovenlichaam mooi recht te houden, al moet je wel lichtjes voorover leunen.

Nog een klassieker: beweeg je armen in een voorwaartse beweging, niet kruislings. Vorm een hoek van 90 graden en hou ze dicht bij je lichaam. Belangrijk: schakel niet te bruusk over op een nieuwe loophouding, kwestie van het blessurerisico te beperken.

Door persoonlijke videobeelden te analyseren kun je als trainer/coach mbv hoeken/lijnen feedback, precies aangeven waar het fout gaat en mbv spraak aanwijzingen geven hoe dit te verbeteren.

Het plan is geopperd om de app nog eens uit te proberen tijdens een training. Verdere informatie hierover volgt z.s.m. dus blijf de website van AV Weert volgen.

Hieronder een pdf met info over de applicatie

Winnercam-Info-pagina