Een mooie 520e Hema Volksloop.

Met een heerlijke temperatuur van rond de twintig graden werd vandaag 7 juli de 520e Hema Volksloop gelopen.

Ondanks dat de vakanties gestart zijn, zijn de lopers in grote getalen opgekomen voor deze maandelijkse trimloop. 

Ruim honderd negentig deelnemers hadden voor- of na-ingeschreven. 

Wel iets minder jeugd deze keer, waarschijnlijk omdat ze met hun ouders al op vakantie zijn.   De jeugdige lopers, tot en met vijftien jaar, kunnen iedere eerste zondag van de maand gratis deelnemen dankzij “Stichting Gezond en ontspanning uit Nederweert en J&J schilderwerken uit Budel”.

Huldiging.

Zoals bijna iedere keer hebben we altijd diverse lopers die vaker meegedaan hebben. 

Een groot deel van de lopers doen regelmatig mee met onze loop. Daarom zijn er ook nu weer lopers die voor de tiende keer meegedaan hebben.  Bij de jeugd was dat deze keer Jaivik Kiggen (02).  Bij de senioren hadden Simone Elschot-Peeters (106) Ederson Sint Jago (119) tien keer deelgenomen. John van der Burgt (120) kreeg een aandenken voor zijn vijftigste deelname. We hebben eenmaal een vaste kern die steeds bij ons meelopen. Waar de organisatie heel blij mee is.

Records

.

Op dit moment worden het afstandsrecord op diverse afstanden steeds scherper gezet. In de maand juni verbeterde Jonas Peeters (14) voor de tweede maal, bij de jeugd 1.3 km. Leeftijd 8-12 jaar. Het afstandsrecord werd naar de tijd van 4 minuten 56 seconden gezet

Bij de senioren werd door Gijs Buist (359) het record verbeterd op de 6.0 km “Heren Senioren” De nieuwe tijd werd daar door hem op 20 minuten en 17 seconden gezet.  Gijs heeft ook het afstandsrecord bij de 4.0 kilometer op zijn naam staan.

Prachtig loopweer.

Het was vandaag prachtig weer om te lopen.  Om 9.30 uur ging de jeugd 1.3 km en 2.5 km, zoals altijd enthousiast van start. De allerkleinste lopen onder begeleiding van ouders of grootouders. Het is altijd weer genieten van het fanatisme waarmee zij van start gaan.

Om 10.00 uur starten de senioren 15.5 km. Iedere andere afstand start één minuut later.  Na de langste afstand vertrekken de lopers van de 12.0 km. Daarna de 7.5 km, 6.0 km en de 4.0 km, steeds met één minuut tussenpose. Zodat zij op de smallere wegen geen hinder van elkaar hebben. De lopers hebben allemaal genoten van deze prachtige editie in de schitterende natuur van de IJzeren Man.

Ook deze loop telt weer mee voor de mooie E-bike die beschikbaar is gesteld door Bikkel, samen met Fietsservice Weert. Als je in 2024 acht keer of meer hebt meegedaan dan maak je kans deze E-Bik te winnen. 

 

Onder de deelnemers werden weer tegoedbonnen verloot van de Hema, Posno sport en AV Weert. Met de nieuwe AV Weert- tegoed bon kun je gratis deelnemen aan tien trainingen van de atletiek of van het wandelen. De eerste vijf lopers hebben deze al uitgereikt gekregen.