Erg warm weer bij de 471e “Hema IJzeren Man Loop”.

Vandaag zondag 2 juni werd vanaf 1980 de 471e“volksloop”gelopen. Nu bekend als“Hema IJzeren Man Loop”. Om 10 uur werd er gestart door bijna 130 deelnemers.  Deze keer waren er zomerse temperaturen . Om 9 uur was het al 23 graden, en tegen 11 uur liep de temperatuur tegen de 30 graden. Het was dus zwaar door de plotselinge hitte. Vele liepen daarom ook een kortere afstand. 

Jong en oud namen deel. Door de afzetting van de Kempenweg in verband met  de  EK- triathlon kwamen  sommige te laat aan de start. Echter dat is met de huidige tijdmeting niet zo`n probleem. De bruto- tijd wordt wat langer, de netto- tijd is de tijd die je gestart en gefinisht bent. En dat is dan jouw correcte tijd.  

Ook was er wat overlast van de fietstocht De Bloem van Weert . Die hun fietsroute uitgezet hadden over het parcours van de “Hema IJzeren Man Loop”. Jammer dat de organisatie `s zo slecht met elkaar communiceren. De ergenis voor de deelnemers heeft een negatief effect op iedere organisatie. En dat is spijtig.

Veel jeugdige deelnemers namen deze keer deel met hun vader, moeder of oma of opa. Plezier voor twee dus. Enthousiaste gezichten aan de finish. Voor de kleinere deelnemers van de 1.3 en 2.5 km mag dat nu elke keer. Breng je vader of moeder mee en loop samen.  Dat stimuleert beide partijen. Alle jeugdige lopers kregen een medaille aangeboden voor hun deelname. Kijk voor de uitslagen op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019060216344

Ook wonnen diverse deelnemers een waardebon van Palmen Sport of een waardebon van de Hema.  De deelnemers die in 2019 8 keer of meer meedoen aan deze Hemaloop maken kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen. 

Deze loop word mede mogelijk gemaakt door Bier en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren.

Zondag 7 juli lopen we de volgende Hema IJzeren Man Loop!

Vanaf komend weekend kun je weer voorinschrijven voor deze afstand.

De jeugd deed ook mee!

Ondanks het erg warme weer, toch veel lopers.