HEMA IJZEREN MAN VOLKSLOOP ONDER FRISSE OMSTANDIGHEDEN

Vanmorgen gingen de maandelijkse Volksloop van start onder frisse omstandigheden. Het heeft de nacht ervoor gevroren. Het weer, zeker met het zonnetje erbij, was vanmorgen daardoor heerlijk open. Bij de jeugd, die weer met vele om 9.30 aan de start stonden, stonden een beetje te trappelen van de kou. Eerst werden er twee broers gehuldigd omdat ze tien keer hadden deelgenomen. Milan en Jarno Bovendeerd namen uit handen van Wim Janssen hun herinneringsmedaille van Weert in ontvangst. Na afloop van de jeugdwedstrijden kregen alle jeugdlopers een grote zak kruidnoten, die Sinterklaas had ingekocht bij de Hema. Dus ging de jeugd met een vrolijk gezicht naar huis

Voor de start van de langere afstanden werd nog even Maria Stienen gehuldigd, omdat ze dit jaar de meeste progressie heeft gemaakt. Deze loopster, die al jaren trouw van de partij is. Heeft laten zien dat je door trouw deel te nemen op latere leeftijd je conditie toch kunt verbeteren. Daarom mocht zij de beker met de meeste progressie bij de vrouwen vier kilometer 2023 in ontvangst nemen. 

Om 10.00 uur gingen de langere afstanden van start. Zij lopen vijf verschillende afstanden langs het water van de IJzeren Man. Een prima loop voor de meeste deelnemers. Want het is herfst en dan is vaak de natuur op z’n mooist.

Voor een van de lopers van de 15.5 kilometer bleek de koude in combinatie met de afstand toch iets te zwaar, want hij kon door een hongerklop niet meer verder. Gelukkig door kordaat ingrijpen van de EHBO, die hem met de motor terugbrachten naar de finish. Werd het probleem opgelost. Na opwarmen bij Dennenoord kon de loper weer gewoon naar huis.

De volgende loop is op 7 januari 2024. 

Door de oplopende kosten is de organisatie genoodzaakt om de inschrijfgelden minimaal te verhogen met € 0,50. Je kunt nu al inschrijven via deze link: https://inschrijven.nl/form/2024010716344-nl . 

De prijs van voorinschrijven is vanaf 2024 € 3,00. Voor 7 januari kan dit tot 4 januari 24 uur.

Je kunt nu betalen met ideaal, zodat je geen bankrekeningnummer meer hoeft in te vullen.

Inschrijven op de dag van de loop wordt € 4,50. Een jaarkaart wordt € 30,00 in plaats van € 36,00. Dan sta je voor 12 op een volgende maanden ingeschreven. Deze jaarkaarten kun je aanvragen bij: hemaijzerenmanloop@gmail.com.

IN 2024 KAN DE VOLKSLOOP WEER REKENEN OP STEUN VAN DE HEMA EN POSNO SPORT.

HEMA, POSNO- SPORT, BIKKEL-FIETSSERVICE WEERT, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, SPORT-AKKOORD WEERT, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT