Hema Volksloop 2 augustus weer een succes!

Na onderbreking door de Corona Crisis van 3 maanden, ging  op 5 juli  de Hema IJzeren Man Volksloop weer van start. Afgelopen zondag 2 augustus  was de tweede loop in de nieuwe setting. Ook weer volgens de  regels van de veiligheidsregio Noord en Midden Limburg. Daardoor  konden maar 100 sporters deelnemen.  Hierdoor was het voor vele lopers jammer genoeg niet mogelijk om mee te doen. De lopers komen van heinde en verre. Uit Zuid-Limburg en uit Brabant ,maar ook lopers uit België en zelfs  weer uit Duitsland. Een opmerkelijk deelnemer was een tweedekamerlid uit Midden Limburg. Hieruit blijkt dat de maandelijkse Hema IJzeren Man Volksloop nog altijd populair is.

De organisatie  en de lopers  hebben er alles aan gedaan om aan de 1.5 meter regel te voldoen. 3 vakken waar de lopers zich voor de start zich konden opstellen, zodat niet alles bij elkaar staat. De allerkleinste lopers mochten al direct naar de start om 10 uur. Daarna konden de  andere lopers in groepen van tussen de 30 en 40 lopers per loopafstand, zich bij de  start opstellen in een startvak met 1.5 meter tussen -ruimte.  Zodat voor elke groep lopers met  1.5 minuut tussentijd van start kon gaan.

Ook is het parcours zodanig aangepast dat er geen smalle wegen meer zijn en iedereen elkaar kon passeren op 1.5 meter.  Dit verliep perfect, zodat er vele blijde gezichten waren na afloop.  Het was weer een prima loop die vele sporters een tijd gemist hebben.  

Even leek het erop dat er  door een storing de electronische tijdmeting uitgevallen was, echter dit werd door Jan Bouten kundig opgelost. Zodat later in de middag de uitslagen weer op internet stonden. Bij www.uitslagen.nl.

Volgende maand, op zondag 6 september, mogen er weer meer lopers meedoen. Weer alleen door voorinschrijven. DUS WEER GEEN NA-INSCHRIJVING!

Vanaf 5 augustus kun je hier weer voor inschrijven

Deze Volksloop wordt gesteund door Hema, Posno- sport, Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren.