Hema Volksloop onder stralende “lentezon”

Op een stralende zondag 3 maart 2024 vond de 516e Hema Volksloop plaats. Het leek daardoor al een eerste Lentedag! 

De jeugd stond te trappelen van opwinding om aan de eerste jeugdwedstrijd te beginnen. Het is prachtig om te zien hoe gretig de jeugd is om deel te nemen aan de jeugdcompetitie in de maanden maart, april, mei, juni, september en oktober. Ze willen er volledig voor gaan.

 

Er wordt gestreden om de prijzen winnen die ter beschikking zijn gesteld door Posno Sport.

Tijdens deze editie zijn er veel jubilarissen zowel bij de jeugd als bij de senioren.

 Zij kregen allemaal een medaille uitgereikt. Vier lopers bij de jeugd, met name Eoghan van de Ven, Finn en Thijs Roos, en Loek Fusers hadden al tien keer meegedaan. Bij de senioren deden dat Saskia Hendriks, Jessica Sint Jago, Stan van Zantvoort, Tim Jacobs en Tim van Gils.

150 DEELNAMENS.

Er is een deelnemer die al honderd en vijftig keer deelgenomen heeft. Dit is Simon Verwijlen. Een loper met talent, die deels gevormd is door onze Volksloop. Hij is begonnen als jeugdloper en is nu zo ver om deel te gaan nemen aan een marathon, waar hij volop voor in training is. In april wil hij zijn eerste Marathon lopen in Parijs. Dat de vorm er begint te komen bewijst hij met z’n eerste plaats bij de 15.5 kilometer, die hij voltooide in een uur 1.01 uur.

 

VRIJWILLIGERS.

Een belangrijk begrip is dat de lopers wel betrokken zijn bij de organisatie. In de laatste jaren is de loop weer gegroeid naar ruim tweehonderd lopers. 

Voor de loop werden de lopers en begeleiders gevraagd of er eventueel mensen waren die als vrijwilliger mee wilden doen aan de organisatie van loop. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij het organiseren van de maandelijkse loop. Vooral is het belangrijk dat er enkele jongere vrijwilligers zich aanmelden om de contiuniteit van de loop te garanderen. 

Al met al een was de Hema Volksloop een morgen vol sportiviteit en met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen.

De volgende loop is op de eerste zondag van april en wel op 7 april. 

Voorinschrijven kan nog tot en met donderdag 4 april. 

Ga naarhttps://inschrijven.nl/form/2024040716344-nl

Voorinschrijven € 3,00.

Inschrijven zondag 7 april is € 4,50. Zorg dat je op tijd bent in verband met parkeren.

Jeugd tot en met 15 jaar gratis.

De Volksloop komt tot stand door: HEMA, POSNO- SPORT, BIKKEL-FIETSSERVICE WEERT, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, J&J SCHILDER & AFWERK, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT