Persoonlijk record voor Quinty Keijsers tijdens interland

Afgelopen zaterdag (9 maart) tijdens een interland atletiekwedstrijd voor de jeugd U18 in het Belgische Louvain-La-Neuve, schitterde Quinty Keijsers met een indrukwekkende prestatie, waarmee ze haar indoorseizoen in stijl afsloot. De atlete van AV Weert uit Budel verwezenlijkte een persoonlijk record van 3.75 meter op het onderdeel polsstokhoogspringen.

De competitie, die een rivaliteit tussen vijf teams belichaamde – twee uit België (Vlaanderen en Wallonië), Luxemburg, Noordrijn-Westfalen en Nederland – bood een podium voor jonge talenten om hun vaardigheden te tonen. Voor Quinty was het een unieke gelegenheid om voor het eerst Nederland te vertegenwoordigen op internationaal niveau.

Haar sprong van 3.75 meter leverde Quinty een welverdiende tweede plaats op in de wedstrijd. De hoogste eer ging naar Kyani Joosten van de Atletiek Club Neerpelt, die schitterde voor België. Het Nederlandse team eindigde op een bewonderenswaardige tweede plaats, met slechts enkele punten verschil achter het Belgische team.