Hema Volksloop vernieuwd.


Na een maandenlange onderbreking werd zondag 4 juli weer het startschot gegeven voor de maandelijkse Hema Volksloop in het IJzeren Man gebied.
Dankzij de versoepelingen was het voor de organisatie weer mogelijk om een loop te organiseren. Weliswaar nog met een aantal beperkingen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Meer dan honderd enthousiaste lopers verschenen deze ochtend aan de start. Nadat de jeugd was gestart konden ook de volwassenen weer hun energie kwijt. De organisatie keek terug op geslaagde herstart van de Hema Volksloop.
Wel heeft Wim Janssen uitgelegd wat er allemaal ging veranderen in het nieuwe seizoen.
De jeugd tot 15 jaar die kan lopen op de 1.3, 2.5 en 3.9 kilometer mag elke keer gratis meedoen aan deze loop. Ook zijn hier van augustus tot en met november voor de eerste drie lopers op elke afstand een medaille te winnen.
Voor de senioren is er vanaf augustus een nieuw parcours. Zelfs 2 nieuwe parcoursen, met een afstand van 3.9 kilometer (route A) en een afstand van 5.9 (route B) kilometer.
De nieuwe afstanden worden daardoor 3.9 (1X A), 7.6 (2X A), 11.8 (2X B, 15.5 (1X A+ 2X B) en 17.6 kilometer (3X B). Beide parcoursen lopen door het schitterende gebied van de IJzeren man. Vooral veel langs het water.
Tevens wordt voor de senioren op elke afstand de “tijd van de progressie” gecontroleerd. Wie in de maanden augustus tot november de meeste progressie boekt wint een prijs. Ook kan er gelopen worden voor nieuwe parcoursrecord, waarbij verbetering een keer per jaar een prijs voor wordt uitgedeeld. Dus voor iedereen zijn er verschillende nieuwe uitdagingen.
Maar je kunt ook gewoon meedoen voor je plezier. We gaan op zondag 1 augustus weer van start.
18 juli.
Wat ook nog interessant is dat we op zondag 18 juli om 10 uur de twee nieuwe parcoursen gaan testen. Deze ronde van 3.9- en 5.9 kilometer worden dan uitgezet met pijlen, zodat iedereen ze kan lopen als men wil. Hier hoef je niet voor in te schrijven en er wordt geen tijd geregistreerd. We gaan dan gewoon beide routes lopen. Dus heb je zin kom dan 18 juli mee te doen, we starten dan om 10 uur aan de Voorhoeveweg 2 in Weert.
Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door:
HEMA, POSNO- SPORT, ERKENS FIETSTECHNIEK, BIER EN SPIJZENLOKAAL DENNENOORD, WERTHABIEREN, PETS &CO, STICHTING GEZONDHEID & ONTSPANNING, AV WEERT.