OP ZONDAG 2 APRIL 2023 was weer een HEMA IJZEREN MAN VOLKSLOOP.

Er gingen vanmorgen ruim honderdvijftig lopers, waaronder veertig jeugdige lopers, van start bij de IJzeren Man. Het was deze zondag weer wat kouder. Echter ondanks de wat scherpere wind werd er toch op alle afstanden genoten. In Ieder geval bleef het droog. Ook was het parcours niet zo drassig door de regen die afgelopen week is gevallen. Dat viel mee!

Voor het eerst in jaren zien we flinke plussen betreft  deelname van de jeugd. Dit komt mede door de “JEUGDCOMPETITIE”.  Op de 1.3, 2.5 en 4.0 kilometer lopen jeugdige deelnemers (jonger dan 16 jaar), in de maanden Maart, April, Mei, Juni, September en Oktober een competitie.  Elke keer kunnen de jeugdige lopers punten verdienen. Wie de meeste punten haalt bij elke afstand krijgt na afloop van de competitie een prijs. Dan is er een prijs voor de nummer één, twee en drie van elke caterogie.

We hadden weer diverse jubilarissen. Twee bijzondere lopers bij de jeugd. Robin Bakker, 6 jaar oud, deed voor de tiende keer mee. Prima prestatie toch! Maar Koen Verheijen, die deed al vijftig keer mee. Dat iemand vijftig keer meedoet, komt bij onze loop vaker voor. Maar Koen is pas elf jaar. Dat betekent dat je al vijf jaar bijna elke keer aanwezig moet zijn geweest. Zeker met de uitval data in de coronatijd. Een pracht prestatie.
Bij de senioren is Peter van Stiphout al tien keer van de partij. Sander Bouten heeft al honderd keer meegedaan. Een dikke proficiat voor deze deelnemers en een aandenken hiervoor voor ieder van hun.

We zijn 2 April ook gestart met de “Meeste Progressie”. Voor de lopers op de 4.0, 6.0, 7.5, 12.0 en 15.5 kilometer. Wie maakt de meeste progressie in de maanden April, Mei, September en Oktober. Doe ook hier mee voor de prijzen.

Kijk voor meer op: https://avweert.nl/algemeen/hema-ijml/

Iedere maand lopen aan de IJzeren Man is goed voor jouw conditie!

Ook maken al de lopers nog kans op het winnen van een E-Bike, beschikbaar gesteld door Bikkel-Fietsservice Weert. Je moet in 2023 gewoon acht keer deelnemen, dan ding je hiervoor mee. Weer een geslaagde loop voor alle deelnemers. Op 7 mei is de volgende loop.

Vanaf dinsdag vier april kun je hiervoor weer inschrijven via www.inschrijven.nl.

Doe mee 7 mei.