Simon Verwijlen loopt 17.2 km in een prima tijd.

Vandaag zondag 3 november werd vanaf 1980 de 476e“volksloop”gelopen. Nu bekend als“Hema IJzeren Man Loop”. Om 10 uur werd er gestart door bijna 150 deelnemers.  Deze keer was het niet zo nat als een maand geleden. Met een aangename “loop temperatuur”. Ondanks de regen van de laatste weken lag het parcours er goed bij. Op een enkel waterplas na. Jong en oud nam deel.

Iedereen loopt zijn afstand en test zijn eigen conditie. Want je start en finish tijd worden elke keer geregistreerd. Zo kun je precies zien hoe goed jouw conditie is. Hier maken weer steeds meer lopers gebruik van. De “volksloop”leeft weer.

Knappe tijd voor Simon Verwijlen uit Weert

Opvallend is de prestatie van Simon Verwijlen uit Weert die traint voor de halve marathon van Ell op zondag 24 november. Simon legde de 17.2 km af in een tijd van 1. Uur, 11 minuten en 33seconden. Een knappe prestatie van deze jonge sporter.  

Wat ook opviel deze keer dat er lopers waren van verder weg b.v. uit het belgische Leopoldsburg, maar ook uit Dordrecht, Gouda en Apeldoorn. Velen doen weer mee aan  de “volksloop”, die elke eerste zondag van de maand wordt gelopen.

Diverse deelnemers wonnen weer waardebonnen van de Hema, Palmen sport, Leef Studio en voor de jeugd de bonnen van Bioscoop Gotcha uit Weert.  Ook kreeg iedere deelnemer een kortings-bon van de Hema. Voor de deelnemers die in 2019, 8 keer of meer meedoen aan deze loop, maken kans op een  schitterende ATB van Richard van Alphen tweewielers.  Mede dankzij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren was het weer een geslaagde “Hema IJzeren Man Loop”.

Om 12.30  stonden de uitslagen weer op https://uitslagen.nl/uitslagen.html#

De volgende loop is op  zondag 1 december.