Zondag 2 oktober Hema Volksloop, met jubilarissen

Op zondag 2 oktober werden we bij de start even getrakteerd op wat regen. Even een fikse bui bij de start. Echter de kleine honderdvijftig deelnemers die ingeschreven hadden, lieten zich door deze kleine tegenslag niet uit het veld slaan. De senioren startten vanaf tien uur. Elke categorie ging met een tussentijd van 1 minuut van start. Eerst de 15.5 kilometer, en daarna 12.0-, 7.5-, 6.0- en de 4.0 kilometer elke groep met een tussentijd van 1 minuut. Na die eerst bui bleef het droog en konden de lopers weer genieten van een mooie loop langs het water van de IJzeren Man in Weert.

De jeugd voor de 1.3- en de 2.5 kilometer waren al om 9.30 uur van start gegaan en deze jeugdige lopers waren om 9.50 uur al binnen.  Vooraf aan deze loop werd de driejarige Jaydon Sint Jago gehuldigd voor zijn tiende deelname. Een knappe prestatie op zo’n jonge leeftijd. Met als beloning een medaille.

Ook bij de senioren waren diverse jubilarissen. Mathijs van Grunsven had ook voor de tiende keer meegedaan.  Ine Kuppens en Carla Beerten waren voor de vijftigste keer van de partij. Jorine Berndsen had haar honderdste deelname. Ook deze lopers kregen een aandenken en werden even door de andere deelnemers in het zonnetje gezet.

Vanaf deze keer kunnen er weer parcoursrecord gelopen worden. Op alle afstanden kan men de tijd scherper zetten. Dus een mooie uitdaging voor zowel de mannen als de vrouwen.

Ook was er weer een mini tombola, met dank aan onze sponsors: Hema, Posno-sport, Erkens fietstechniek, Bier en spijzenzaal Dennenoord, Pets&Co, Stichting Gezondheid & ontspanning.

De volgende loop is op zondag 6-11-2022. Inschrijven hiervoor kan weer op 8 oktober via www.inschrijven.nl. Voorinschrijven is € 2,50. Na-inschrijven € 4,00. (Jeugd tot en met 15 jaar gratis.)