Hema Volksloop weer van start!

Na onderbreking door de Corona Crisis van 3 maanden, ging vanmorgen de Hema IJzeren Man Volksloop weer van start. Door de regels  van de veiligheidsregio Noord en Midden Limburg konden maar 100 sporters deelnemen.  Hierdoor was het voor vele lopers jammer genoeg niet mogelijk om ook mee te doen. Binnen een paar uur voor- inschrijving zat de loop dan ook vol.  Veel bekende gezichten natuurlijk, die al jaren meelopen. Maar ook lopers uit België en zelfs uit Duitsland. De lopers uit Keulen gaven aan dat in Duitsland nog geen wedstrijden waren en dat ze daarom  naar Weert zijn gekomen om 10.4 km te lopen.

De organisatie  heeft er alles aan gedaan om aan de 1.5 meter regel te voldoen. 3 vakken waar de lopers zich voor de start zich konden opstellen, zodat niet alles bij elkaar staat. De allerkleinste lopers mochten al direct naar de start om 10 uur. Daarna konden de  andere lopers, groepen van tussen de 30 en 40 lopers per loopafstand, zich bij de  start opstellen in een startvak met 1.5 meter tussen -ruimte.  Voordat voor hun 1.5 minuut later het startschot klonk.

Tevens was het parcours zodanig aangepast dat er geen smalle wegen meer waren en iedereen elkaar kon passeren op 1.5 meter.  Dit verliep perfect, zodat er veel blije gezichten waren na afloop. Het was een prima loop die vele sporters toch gemist hebben.  

De volgende loop, die wordt gesteund door Hema, Posno- sport, Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren,  wordt gehouden op 2 augustus. Weer onder dezelfde omstandigheden. Als alles goed gaat dan kunnen erin September weer meer lopers meedoen.