In Memoriam: Tjeu van den Kerkhof

Wij ontvingen het bericht dat in de vroege ochtend van 28 maart Tjeu van den Kerkhof na een kort ziekbed rustig is ingeslapen.

In 1989 gaf Tjeu zich op als lid van de wandelafdeling van AV Weert.

Hij was meteen al een zeer actieve wandelaar die, hoewel hij tot dan toe nooit aan sport had gedaan, al snel behoorlijke afstanden wist te wandelen. Hij was ook steeds van de partij als een groep wandelaars van AV Weert elders in het land aan een wandeltocht deelnam, inclusief Vierdaagsen in Apeldoorn, Nijmegen en de Heuvelland Vierdaagse. Ook bij de pittige wandelingen in de Ardennen die OLAT en later ook AV Weert organiseerden, was hij al snel in de kopgroep te vinden.

Toen het accent bij AV Weert meer op onderlinge wandelingen in Weert en omgeving kwam te liggen, werd hij ook een zeer actief lid bij de wandelvereniging OLAT. Als vrijwilliger was hij hierbij o.a. ruim 10 jaar beheerder van het Graaf van Hornepad, de 92 km lange wandelweg rondom Weert.

Na een ernstig verkeersongeval moest hij het toch iets rustiger aan gaan doen. Als 80-jarige nam hij afstand van de lange-afstand wandelingen en liep in 2005 daarom in Someren zijn laatste Kennedymars. Met zijn tijd van 13 uur en 19 min (gemiddelde van 6,2 km/uur (!) over de ruim 80 km) was hij toen zelfs nog sneller dan alle 70+ -ers.
Maar stoppen met wandelen was er voorlopig niet bij. Buiten regionale wandelingen was hij nog steeds van de partij bij de Ardennenwandelingen en de Kempische wandeldagen.

Helaas liet de laatste jaren zijn geestelijke gezondheid deze uitmuntende sportman in de steek. Desondanks bleef hij zoveel als mogelijk was zijn dagelijkse wandeling maken. Vaak onder begeleiding van een wandelmaat. Want naast het wandelen was hij graag in gesprek en vertelde hij zijn levensverhaal aan ieder die samen met hem over bospaden en wegen liep.

Wij zullen hem niet alleen gedenken als een wandel-coryfee zoals AV Weert nog nooit heeft gekend, maar ook als de fijne sportvriend die hij was.

Tjeu is zaterdagochtend aan zijn allerlaatste wandeltocht is begonnen.

Bestuur van AV Weert

MINOLTA DIGITAL CAMERA