AV Weert doet mee aan pilot Taakie

Dankzij het sportakkoord was AV Weert op 9 mei jl. uitgenodigd om mee te doen aan de aftrap van een pilot met als naam “Taakie”.

Taakie is een online ondersteuningsprogramma waarmee verenigingen op een eenvoudige manier hun leden kunnen koppelen aan een taak die binnen de vereniging voorhanden is.

Zoals bekend is het vinden van vrijwilligers steeds moeilijker en met behulp van dit programma wordt a.d.h.v. een “vrijwilligerstest” die alle leden kunnen invullen, automatisch gezocht naar iemand die de juiste profiel heeft voor een bepaalde taak. De taak kan eenmalig zijn (zoals bijvoorbeeld verkeersregelaar bij een evemenent) of langdurig (zoals bijvoorbeeld de secretaris functie). Deze leden zullen dan een whats-app bericht ontvangen waarin men kan aangeven of men geïnteresseerd is of deze keer het verzoek voorbij laat gaan.

Inmiddels is de versie aangevraagd en het bestuur i.s.m. Roel en enkele leden zal dit programma eerst getest worden om na de zomer in gebruik te nemen voor een test jaar.

We houden jullie op de hoogte