Geweldige prestaties dit weekend door onze jeugdatleten!

In het weekend van 15 en 16 juni zijn weer geweldige prestaties geleverd door onze jeugd toppers.

Zo heeft Ranomi een geweldige 2e plaats behaald met het kogelsingeren bij de NK U18. In de wetenschap dat Ranomi pas 13 jaar is, beloofd dit nog wat voor de toekomst. Ze slingerde de kogel naar een PR en CR van 52.54 meter. Hiermee verbeterde zij haar PR dat op 47.17 meter stond.

Klik hier voor een video van haar prestatie.

Quinty startte zondag op het onderdeel polsstokhoogspringen in de leeftijdscategorie U18. Na het behalen van de indoor titel afgelopen winter en een eerste plaats op de ranglijst was ze de gedoodverfde winnares om met de titel naar huis te gaan. 

Helaas werkte het weer niet mee aan het springen van een goede wedstrijd en moest de wedstrijd een aantal keren worden stilgelegd vanwege regen en onweersbuien. Ondanks deze verstoringen wist Quinty toch een goede wedstrijd te springen. Op een hoogte van 3.55m bleef ze als laatste over en was ze zeker van de titel. 

Hierna ging de lat naar een hoogte van 3.70m die ze in de eerste poging haalde, net zoals de voorafgaande sprongen. Daarna liet Quinty de lat op 3.85m leggen – de limiethoogte voor de Europese jeugdkampioenschappen die deze zomer in Slowakije worden gehouden. 

Door het ontbreken van de juiste polsstok was deze hoogte echter net niet haalbaar. Over twee weken is het NK voor senioren in Hengelo, waar Quinty weer een poging kan wagen om de limiet te halen. 

Maar ook onze pupillen waren dit weekend weer volop in actie in Venray bij de AC competitie.

Van AVWeert deden er 20 A-pupillen mee.

Met een zonnetje afgewisseld met enkele buitjes is er weer prima gepresteerd. Er zijn door hun vandaag weer 49 PR’s verbeterd.

Een 1e en 2e plaats in hun poule geeft aan dat ze het goed doen in vergelijking met de concurrentie.

Ook de mini/c/b-pupillen hebben met een team meegedaan aan de wedstrijd in Venray.

Een mooie 2e plaats in hun poule geeft aan dat ook zij prima hebben gepresteerd.

Het bestuur wil langs deze weg dan ook alle atleten van harte feliciteren met hun behaalde prestaties; wat een toppers!!