Nieuw persoonlijk record voor Quinty!

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Indoor Atletiek voor senioren plaats in Apeldoorn. Na haar succesvolle optreden bij het NK voor junioren vorige week, waar Quinty met een sprong van 3.60m eerste werd bij het polsstokhoogspringen, mocht ze nu strijden tegen de senioren. De sfeer was goed in een uitverkocht stadion vol toeschouwers die Femke Bol kwamen aanmoedigen en haar een wereldrecord zagen lopen op de 400m.

Ondanks een matige voorbereiding vanwege een verkoudheid wist Quinty toch boven zichzelf uit te stijgen. Haar wedstrijd startte op 3.20m, waarna 3.35m, 3.50m en 3.60m volgden. Ze haalde alle hoogtes in haar eerste poging.

Hierna ging de lat naar een persoonlijke recordhoogte van 3.70m. Gedragen door de geweldige sfeer in het stadion haalde Quinty deze hoogte in haar tweede poging. Deze mooie prestatie leverde haar een zevende plek op in de einduitslag.

Europese kampioenschappen junioren

Met de hoogte van 3.70m komt ook de limiet voor de Europese kampioenschappen junioren in zicht: die staat op een hoogte van 3.85m. Deze kampioenschappen vinden aankomende zomer plaats in Slowakije.

bron: https://www.weertdegekste.nl/2024/02/pr-voor-quinty-keijsers-bij-nk-polsstokhoogspringen/