Start to Run van 0 naar 3 km enorm succes!

Op zaterdag 30 maart was het dan zover. Onder begeleiding van twee professionele trainers, Erik Houben en Peter-Jan Meijssen, startten de aspirant-hardlopers met de cursus Start to Run; in 6 weken succesvol van 0 naar 3 km.

De trainingen op zaterdagmorgen in de bossen van de IJzeren Man werden trouw door iedereen bezocht. Er ontstond niet alleen een fijne sfeer en gezelligheid binnen de gemêleerde loopgroep, maar er werd ook met volledige inzet getraind.

Het voorstel om de gebruikelijke huiswerktraining gezamenlijk op de atletiekbaan van AV-Weert te doen, bleek tevens succesvol. Hierdoor waren de trainers in de gelegenheid een stukje theorie en praktijk nog eens te herhalen en extra begeleiding te bieden. De Start to Runners hebben dit bijzonder gewaardeerd en als een echte meerwaarde ervaren.

Zaterdag 11 mei stond de Finishloop over het oude parcours van de AV-Weert Volksloop op het programma met als doel 3 km hardlopen binnen 25 minuten. Het Start to Run-spandoek en de wedstrijdklok gaven het geheel nog eens een extra professioneel tintje. Onder een stralende zon hebben alle 16 Start to Runners het parcours succesvol voltooid en bijzonder mooie looptijden gerealiseerd. Een mooi resultaat waar we heel blij mee zijn.

Na afloop was er een samenzijn op de parkeerplaats van de IJzeren Man, waar we onder het genot van een snoeperijtje en een frisdrankje nog lekker hebben na gekeuveld. Dit was ook een mooi moment om iedereen te huldigen met de officiële Atletiekunie-medaille ‘’Start to Run Finisher’’. Vol trots werd deze in ontvangst genomen en mogen zij zich nu terecht hardloper noemen.

“Hoe nu verder?” en “Kunnen we niet een vervolg geven aan deze gezellige loopgroep?”, waren de opmerkingen bij het naderende einde van deze Start to Run-cursus. Het voorstel aan de loopgroep om een vervolgtraject op te starten in de vorm van Run to The Start van 3 naar 5 km werd met open armen ontvangen. Inmiddels zijn 13 Start to Runners gestart aan dit vervolgproject van AV-Weert.

Ook wij als trainers hebben genoten van het project Start to Run voorjaar 2024. Een hele bijzondere belevenis en uitdaging, steeds weer, om in 6 weken tijd zoveel mogelijk deelnemers, zonder blessures, naar de start te begeleiden en succesvol de Finishloop te laten voltooien.

Gezien het succes, zeker voor herhaling vatbaar; mogelijk komend najaar.