Nieuw wedstrijd reglement beschikbaar


In navolging van World Athletics publiceert de Atletiekunie tweejaarlijks een nieuw Wedstrijdreglement. Dit reglement is 1 januari ingegaan.

 
In het Wedstrijdreglement zijn de wedstrijdtechnische spelregels voor alle atletiekwedstrijden opgenomen. Het is een letterlijke vertaling van de internationale regelgeving van World Athletics en World Masters Athletics. Vanaf deze editie zijn ook de regels van World Para Athletics geïntegreerd. In gevallen waarin de internationale regels niet voorzien, zijn aparte Nederlandse bepalingen opgenomen. Zo kent World Athletics bijvoorbeeld geen pupillen en junioren C/D categorieën. De Nederlandse bepalingen zijn te herkennen aan de cursieve tekst.
 
De doorgevoerde wijzigingen zijn ten opzichte van de 13e druk herkenbaar in de kantlijn gemarkeerd. Alle belangrijke wijzigingen zijn in een apart document samengevat. Naast de pdf versie is het Wedstrijdreglement ook beschikbaar in ePub formaat voor gebruik op de E-reader.
 
Klik hier voor de digitale versie van het Wedstrijdreglement, het document met de belangrijkste wijzigingen en de ePub versie.
 
Op basis van het nieuwe reglement volgt in een later stadium een herziene versie van het zogenaamde ‘richtlijnen en speerpunten’ boekje. Een handig naslagwerk waarin wordt uitgelegd hoe het reglement werkt en hoe in de praktijk moet worden toegepast.
 
Wedstrijdreglement bestellen
Het Wedstrijdreglement 2020-2021 in een handzame boekje kan worden besteld door een mail te sturen naar wedstrijdsport@atletiekunie.nl. Vermeld in de mail duidelijk:

  • naam en adresgegevens
  • naam van de club en persoonlijk lidnummer
  • het gewenste aantal reglementen.

Op basis van de bestelling wordt een factuur toegestuurd. Het Wedstrijdreglement kost €15,- per stuk. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling verwerkt en binnen enkele dagen verzonden.

 
Kopen met korting
Bij zowel de Dag van de Official op 7 maart als de Dag van de Atletiek op 21 maart zijn ter plaatse Wedstrijdreglementen beschikbaar voor de prijs van €10,-.