Powerwalking

AV Weert start met een nieuwe groep: Powerwalking.

Zoals de naam al aangeeft is het wandelen maar dan met een beetje meer power. Dit doe je door het tempo steeds een beetje te gaan verhogen. Het gemiddelde looptempo als je bijvoorbeeld een blokje om gaat is 5 km/uur. Nu ga je daar minstens 1 km/ uur aan toevoegen want powerwalken doe je namelijk met een snelheid tussen de 6 – 9 km/uur. In het begin zal het even wennen zijn, maar als je de techniek beheerst ga je vanzelf ook sneller lopen. Power Walking vraagt een speciale techniek. Het is belangrijk deze techniek op de juiste wijze aan te leren omdat daarmee allerlei blessures worden voorkomen.

De training bestaat uit stukken lopen in verschillende tempo’s en spierversterkende oefeningen.

Bij Power Walking ben je actiever dan bij wandelen. Een groot voordeel is dat je, in vergelijking met hardlopen, veel minder je gewrichten belast. Je voeten houden altijd contact met de grond. Je traint in de juiste zones voor vetverbranding en je romp spieren worden verstevigd. Power Walking is zeer geschikt voor mensen die niet meer kunnen hardlopen of meer willen dan wandelen.

De training is (voorlopig) op de oneven weken op dinsdagmorgen om ongeveer 10.30-10.45 uur en duurt een uur. Echter op dinsdag 29 juni komen we voor de eerste keer bij elkaar en doen we een “proefles” om te zien of het wat voor je is. We starten bij het Natuur- en Milieucentrum bij De IJzeren Man in Weert.

Wanneer je lid bent bij AVWeert zijn er geen extra kosten.

Voor verdere info: tel. 06 44014836 of info@ageia.nl